Report ze zápasu JIH vs. OLO (6:1)

HC Dukla Jihlava

logo

6:1

(0:1, 3:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Hned od úvodního vhazování se dostali domácí hráči pod tlak. Už v polovině čtvrté minuty si Hanáci zahráli minutovou přesilovku pěti proti třem. Jihlavští mladíci se však ubránili. V další početní převaze už byli hosté úspěšní. K přetavení početní převahy v úvodní gól stačilo Olomouckým něco málo přes půl minuty. V čase 15:01 otevřel skóre Jakub Voznica vysokou střelou od modré, kterou nemohl domácí gólman Rittich včas zneškodnit, protože mu v té chvíli zakrývali výhled další hráči - 0:1.

Také Jihlava si vyzkoušela dvojitou početní výhody. Na začátku druhého dějství ji hrála půl minuty, ovšem bez efektu. Kýžený vyrovnávací gól z ní nepadl. Srovnání stavu se domácí dočkali až ve 26. minutě, kdy před koncem trestu olomouckého obránce Michala Axmana napřáhl na modré Filip Randa a propálil vše co mu stálo v cestě. Jeho projektil se zastavil až v síti za zády Hynka Kůdely - 1:1. Necelé dvě minuty stačily Dukle k otočení skóre. Dvoumetrový Anatolij Protasenja vybruslil na kruh a svojí střelou se trefil přesně pod horní tyč olomoucké branky. To na světelné tabuli svítil čas 27:30 - 2:1. Třetí branku domácích přidal po dalších devětadvaceti vtěřinách po přihrávce Michalea Polcara kapitán Dukly Martin Vysloužil - 3:1.

Od poloviny zápasu už na ledě Dukla dominovala. Její střelecké pokusy ale povětšinou končili u strážce olomoucké svatyně Kůdely. Ten musel nedobrovolně střídat, kdy se při jednom z průniků jihlavských hráčů zranil. Na ledě se objevila krev a tak se dvacetiletý gólman musel odebrat za doprovodu zdravotníka na střídačku. Po zbývající čas utkání nastpoupil do branky Robert Motáň. Také on musel nakonec, stejně jako jeho kolega před ním, lovit třikrát puk ze své sítě.

V polovině 52. minuty se v závaru před olomouckým gólmanem nejlépe zorientoval Martin Kuřítko, který přehodil jeho nastavený beton - 4:1. Pátý gól domácích přidal v 56. minutě Michael Polcar. Šikovný útočník dostal odražený puk po své střele za Motáňova záda až na druhý pokus. Definitivní podobu skóre dal na konci 58. minuty Adam Zeman, jenž projel sám půlkou hřiště a střelou pod horní tyč pečetil na 6:1.

Tři body v důležitém zápase tak zůstaly na Vysočině.

OHLASY

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme začali hodně špatně, takovým ustrašeným dojmem. Od druhé třetiny jsme se zvedli, pomohly nám samozřejmě přesilovky, kdy jsme dokázali srovnat a následně otočit. Ve druhé třetině jsme začali dominovat na ledě. Když jsme ve třetí třetině navýšili náskok, už jsme mohli hrát v klidu.