Report ze zápasu OLO vs. JIH (1:5)

HC Olomouc

logo

1:5

(1:1, 0:2, 0:2)

logo

HC Dukla Jihlava

Oba týmy vstoupily do utkání velmi aktivně, už po šestnácti vteřinách ale museli lovit puk ze sítě Kohouti, když na olomouckého brankáře dokázal vyzrát kapitán Jihlavy, Richard Peschout. Netrvalo ale ani dvě minuty a Kohouti srovnali krok, když se před Brože protáhl Josef Podlaha a mířil přesně za jeho záda.

O dvě minuty později vyvezl puk až před Brože Beier, u pravé tyčky ale z těsné blízkosti nenašel dost prostoru. Na druhé straně pak zahrozil Mejzlík, který se sám dostal až před Pospíšila, mířil ale jen do lapačky olomouckého strážce svatyně. V polovině první třetiny se po pravé straně protáhl před Brože Tomaník, který zkoušel poslat puk do skulinky u pravé tyčky, jihlavský brankář se ale včas přesunul.

Ještě chvíli před koncem úvodní dvacetiminutovky vyrazili do útoku ve dvou Hajšman a Marek, Hajšman to vzal na sebe a střílel, trefil ale jen betony hostujícího brankáře. Ve 34. minutě mohl přidat druhou branku Hanáků jeden ze starších dorostenců, který momentálně vypomáhá juniorům, a to Janečko, z bezprostřední blízkosti ale kotouč do branky neprotlačil. Pak ale přišla dvouminutová slabá chvilka Hanáků, čehož dokázala využít Jihlava.

Nejprve doklepl puk z pravé strany za Pospíšila Slavomír Kadleček. Minutu a čtvrt před koncem druhé třetiny se snažil vyzrát na olomouckého brankáře znovu Peschout, brankář Kohoutů ale zvládl na hranici brankoviště zasáhnout. Těsně před koncem prostřední části pak přidal už třetí gól hostů David Čermák.

Na začátku závěrečné části museli nejprve rozhodčí krotit menší strkanici před jihlavskou brankou, hned poté se ale z další branky radovala právě Dukla, když olomouckého brankáře prostřelil Jakub Kraučuk. Ve 45. minutě se do útoku prodral střídající Jelínek, který si puk ještě stáhl před Brožem doprava a mohl střílet do odkryté branky, jihlavský brankář ale stihl natáhnout beton. Chvíli nato zkoušel Jelínek své štěstí znovu, pokaždé ale trefil přesouvajícího se brankáře. Definitivní tečku za zápasem pak udělal Vojtěch Maštera, který i přes klekajícího obránce mířil přesně mezi olomouckého brankáře a pravou tyčku.