Report ze zápasu TRI vs. OLO (2:3)

HC Oceláři Třinec

logo

2:3

(0:1, 1:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Po úvodním buly vyrazila do útoku první lajna Kohout, po pádu Jelínka se ale ke kotouči dostal Lacka, který sprintoval do útoku. Toho ale zastavil Šťastný. Velkou šanci ke gólu měli Hladoník s Kvasnicou, když prvně jmenovaný vyvezl puk po pravé straně a před brankou ho posílal doleva Kvasnicovi. Pospíšil ale jeho střelu vyrazil horní částí hole.

Ve třetí minutě zůstal na pravém kruhu nikým nehlídán Flok, jeho tvrdou střelu ale Pospíšil zkrotil mezi betony. O chvíli později se puk odrazil před Hrehorčáka, který zůstal sám před Pospíšilem. Spálovský mu ale skočil do střely. Netrvalo dlouho a z první branky se radovali hosté. Galvas to zkusil z nápřahu z levého kruhu, Hlaváč ale puk vyrazil, kotouč se dostal až na modrou čáru k Lukáši Spurnému, který jej poslal pod horní tyč, a využil tak nabídnutou přesilovku.

O pár minut později si početní výhodu zahráli i domácí a dlouho drželi Olomouc pod tlakem. Kohouti pak měli velké štěstí, střela jednoho z Ocelářů mířila do odkryté branky, těsně před ní se puk ale zastavil a Spurný jej stihl odpálit pryč. Ve 12. minutě vyhodili Olomoučtí puk ve vlastním oslabení ze svého pásma a až před Hlaváče mířil Spálovský. Tomu ale do střely z levého kruhu lehl jeden z vracejících se hráčů.

Na druhé straně pak měl velkou šanci Kuba, který si srazil puk ze vzduchu, prokličkoval před Hlaváče a chystal se vystřelit, po kolizi s jedním z domácích ale skončil na ledě. Na začátku druhé třetiny Oceláři ještě dohrávali přesilovku a Radzienciak to zkusil od modré. Jeho střelu ale Pospíšil vyrazil. O chvíli později se puk odrazil z rohu kluziště k Beierovi, olomoucká šestnáctka se zkusila protáhnout mezi třemi hráči, nedostala se ale k zakončení podle představ, a puk proklouzal brankovištěm.

Dost starostí pak přidělala Ocelářům druhá formace a Jelínek, když právě posledně jmenovaný našel na pravé straně najetého Kubu, a ten střílel. Jeho pokus ale Hlaváč vyrazil. Jeklič se ještě pokoušel dorážet, puk ale do brány nedostal. Oceláři pak sáhli ke změně brankářů a mezi třemi tyčemi se objevil Ovčaří. Chvíli na to dostal před Pospíšilem dobrou přihrávku z pravé strany Hladonik, jeho střelu ale Pospíšil zneškodnil lapačkou.

V polovině utkání zahrozil i Říčka, který vyvezl puk do středního pásma a nahodil jej do útoku. Rychle pak spěchal za ním, aby jej dorážel do odkryté branky, třinecký brankář si však zvládl poradit. Po polovině utkání měl velkou šanci Marek. Ten dostal dobrou přihrávku do jízdy, pokusil se rozhýbat Ovčařího a překvapit jej bekhendovým blafákem, puk ale do branky nedostal.

Při hře čtyři na čtyři to pak nadvakrát zkoušeli Haman s Hladonikem, trefili ale jen bránící hráče. Pět minut před koncem prostřední části dostal od Macuha dobrou přihrávku Podlaha a stál sám před Ovčařím, do střely mu ale na poslední chvíli strčil hůl jeden z bránících hráčů. Po několika dorážkách se nakonec radovali ze srovnání i Oceláři, když na Pospíšila vyzrál Kryštof Stuchlík. Hanáci si pak zahráli dlouhé oslabení, to ale zvládli ubránit. Poté se o slovo znovu přihlásil Marek, který dostat dobrou přihrávku, ani tentokrát si ale na třineckého brankáře nepřišel.

Ve čtyřicáté třetí minutě zkoušel své štěstí střelou z levého kruhu Matěj Zabloudil, překonat Ovčařímu se mu ale nedařilo. Matěj Zabloudil pak ale svou nepřesnou mušku napravil, když vyzrál na třineckého brankáře střelou zblízka. I Třinec pak slavil další gól, když puk zřejmě ze vzduchu srazil až do branky Jan Hladonik. Netrvalo dlouho a i na olomoucké střídačce bylo, co slavit, když mířil přesně Patrik Říčka. Třinec od poloviny utkáni viditelně zabral a Kohouti s ním měli velký problém. Další gól už ale nepadl, a tak se Hanáci radovali ze zaslouženého tříbodového vítězství.