Report ze zápasu OLO vs. VIT (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(1:1, 0:2, 1:0)

logo

HC Vítkovice Ridera

Už v prvních minutách utkání si Olomouc zahrála dvě po sobě rychle jdoucí přesilovky. Zatímco první se domácím využít nepodařilo, ve druhé už byli úspěšnější. Jan Beier byl ve správné chvíli na správném místě, konkrétně u pravé tyčky a mířil přesně pod břevno Daňovy branky. Puk se však tak rychle odrazil ven, že si Vítkovičtí nebyli gólem jistí. Naopak rozhodčí o gólu jasno měli.

Právě střelec prvního gólu pak putoval na trestnou lavici, Vítkovice se ale početní výhodu snažily proměnit marně. Ve třinácté minutě už ale recept na Pospíšila našly, když se Vlastimil Malina trefil k levé tyčce. Minutu před koncem první třetiny zahrozila druhá formace domácích, když se po levé straně až před hostujícího strážce svatyně protáhl Tomaník a před brankou ještě hledal najíždějícího Kubu. Střelu olomoucké devětaosmdesátky ale zblokovali bránící hráči. Z dorážky to pak ještě zkoušel Jeklič, ani on ale neuspěl.

Na začátku prostřední části se až před Pospíšila dostal rychlík Raška, jeho střelu ale olomoucký brankář vyrazil. Puk se pak odrazil k Beránkovi, který ale zprava přestřelil. Téměř v polovině utkání ale také Vítkovice dokázaly, že znají podstatu přesilové hry a po střele Daniela Spratka otočily vývoj utkání. Další branku pak mohl aktivní Hartmann, který to zkoušel z těsné blízkosti. Osamoceného útočníka si ale u levé tyčky včas všiml Galvas a do střely před odkrytou brankou vložil hůl.

Ve třicáté šesté minutě se podobná situace opakovala, i tentokrát ale včas zasáhli olomoučtí obránci. O chvíli později se však hráči v modrém radovali z další branky, když po závaru před Pospíšilem dostrkal puk až za brankovou čáru Jozef Baláž. Čtyři minuty po začátku závěrečné části se na branku domácích znovu hnal Raška. Ten se ještě pokusil Pospíšila rozhýbat, olomoucký brankář se ale nenechal zmást a rychle k pravé tyči natáhl beton.

Necelé dvě minuty na to Kohouti snížili náskok hostů na jediný gól, když se z rychlého protiútoku podruhé v utkání prosadila olomoucká šestnáctka, Jan Beier. Hanáci cítili šanci ke srovnání, a tak se tlačili do branky a zkoušeli pozornost Daňa ze všech stran. Bezprostředně po sobě ale na hostujícího brankáře Beutl ani Podlaha nevyzráli. Pár vteřin před koncem se ještě před Daněm objevil sám Jeklič, který se pokusil vyvést gólmana v modrém z míry a zakončit k levé tyči, Daňa ale jeho úmysly dobře přečetl. Kohouti ještě v posledních vteřinách vsadili na power-play, srovnat se jim však nepovedlo.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): Chyběl nám důraz před bránou a nepovedla se nám druhá třetina. Hráli jsme čtyřicet minut, což v Třinci stačilo, proti Vítkovicím ale ne. Jinak to byl ale, podle mě, vyrovnaný zápas.