Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:2, 1:1, 0:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Už ve čtvrté minutě měli Olomoučtí pořádné štěstí. Oceláři totiž hned na začátku začali potvrzovat roli favorita a cpali se do branky. Po jedné takové akci zůstala část olomoucké klece odkrytá, Pospíšila ale částečně zastoupil Podlaha, který proti střele z mezikruží skočil do branky. Oceláři se však brzy radovali z první branky, když nepohrdli nabídnutou přesilovou hrou a už po osmé minutě poslal Třinec do vedení střelou z hranice levého kruhu Jakub Lacka.

Chvíli na to mohli Třinečtí přidat další branku, když se do útoku vydali Plitko s Machem. Prvně jmenovaný našel dobře postaveného Macha, který ale trefil jen přesouvajícího se Pospíšila. Necelé dvě minuty na to ohrožovali olomouckou branku Hrehorčák s Hladoníkem, jejich přihrávku těsně před domácí svatyní ale zachytil Beier, který rychle otočil hru. O chvíli později to z mezikruží zkoušel Kalus, jeho střelu ale zvedl nad olomouckou klec Jelínek, který momentálně plní roli obránce. Ve čtrnácté minutě se hosté radovali podruhé, když zmatku před olomouckou brankou využil Jan Hladoník.

Snížit náskok hráčů s drakem na dresu mohl Šťastný, na kterého zapomněla hostující obrana. Olomoucká čtyřiadvacítka ale mířila jen do chráničů připraveného Loubala. V patnácté minutě se hezkou akcí blýskl Janiczek, který téměř v samostatném úniku rozhýbal Pospíšila, stáhl si puk k pravé tyči a zkoušel jej procpat mezi tělem olomouckého brankáře a konstrukcí branky. Domácí strážce svatyně se ale nenechal zmást, roztáhl se přes většinu brankoviště a všechny skulinky ucpal.

Ve dvacáté čtvrté minutě se nadvakrát snažil procpat puk za Loubala Kuba, olomouckému útočníkovi se ale nepodařilo prostrkat kotouč z levé strany až za brankovou čáru. Chvíli na to se ale Hanáci dočkali snížení, a to dokonce ve vlastním oslabení. Jiří Horák se pokusil překvapit hostujícího maskovaného muže střelou z mezikruží, Loubal se ještě pokusil kotouč ve zmatku před brankou zastavit holí, ten ale skončil až v síti.

Půl minuty na to mohl srovnat Šťastný. Olomoucký útočník mohl střílet do odkryté branky, Loubal si ale pomohl faulem a domácího forvarda podrazil. Ve třicáté šesté minutě chybovali Oceláři v rozehrávce, puk se dostal až ke Kubovi, který nabral rychlost a chtěl Loubala překvapit střelou nad lapačku, mířil ale trochu vedle. Třinečtí si ale v zakončení vedli o něco lépe. Během šesti minut nejprve prostřelil Pospíšila Dominik Cihlář, šest minut na to mířil podruhé v utkání přesně Jakub Lacka.

Hanáci se snažili ještě reagovat na inkasované branky, třígólové manko už ale dotáhnout nedokázali.