Report ze zápasu VIT vs. OLO (6:5)

HC Vítkovice Ridera

logo

6:5

(3:0, 3:3, 0:2)

logo

HC Olomouc

Už v první minutě si sjel až na pravý kruh Hartmann, trefil ale jen připraveného Sonnka. O minutu později zkoušel střelu Spálovského dorážet Cach, domácí brankář ale včas sklapl betony. Velkou šanci si pak vytvořila lajna ve složení Horák, Marek a Tomaník, když domácího brankáře nejdřív zkoušel sám dvakrát překonat Horák, z pravé strany jej pak napodobil Marek. Oba útočníci ale ztroskotali na připraveném vítkovickém brankáři.

O chvíli později už se ale z gólu radovali domácí. Kohouti špatně střídali, čehož využil Ján Blaško, který ujel hostující obraně a mířil nad lapačku Sonnka. V šesté minutě zkusil hned po buly překvapit Sonnka střelou z kruhu Kmošek, osmnáctiletý brankář ve službách Olomouce však nastavil lapačku. Ve dvanácté minutě to Kmošek zkusil znovu hned po buly před Sonnkem, olomoucký brankář ale jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.

Netrvalo dlouho a Hanákům znovu ujel už jednou úspěšný střelec Ján Blaško, střelou z levého kruhu ale u tyčky dost prostoru nenašel. Hned nato prosprintoval před vítkovického brankáře Cach, z pravé strany jej ale trefil jen do připraveného betonu. Před domácím brankářem pak i přes bránícího Blaška téměř z hranice brankoviště dorážel Horák, puk ale skončil vysoko nad brankou.

Vítkovičtí se pak v přesilovce snažili najít znovu recept na Sonnka, Hartmann ale z levé strany trefil jen připraveného olomouckého strážce svatyně. Necelé dvě a půl minuty před koncem první třetiny se ale domácím přece jen podařilo přesilovku využít, když se zblízka trefil Radim Štěpán. Minutu před koncem se k puku v útočném pásmu dostal rychlík Podlaha, který zachytil rozehrávku Vítkovic, stáhl si kotouč k levé tyči a trefil ale jen vítkovického brankáře. Půl minuty před první přestávkou už ale domácí vedli o tři branky, když přesně až za Sonnkova záda mířil Daniel Spratek.

Už na začátku druhé třetiny to zkoušeli Marek s Kubou, ani jeden z olomouckých útočníků ale na Kardinála vyzrát nedokázal. Naopak domácí už do tříbrankového vedení poslal střelou ke vzdálenější tyči Zack Malík. Hra ve čtyřech na obou stranách víc vyhovovala hostům, když se do samostatného úniku dostal Matic Jeklič. Beutlova dělovka od modré čáry pak jen zaduněla o zadní mantinel.

Pak ale putoval na trestnou lavici další z Olomouckých hráčů a nadvakrát se Pospíšila, který v bráně nahradil Sonnka, snažil překonat Nauče, i on ale mířil pár trestných minul. Ve dvacáté osmé minutě ale lovil Pospíšil puk z branky už pošesté, když z mezikruží přesně k levé tyčce mířil Josef Baláž. Téměř v polovině utkání ale Hanáci znovu odpovídali, a to znovu při hře čtyři na čtyři. Tentokrát byl ale úspěšným střelcem Rok Macuh. Kohoutům se navíc necelé tři minuty nato podařilo využít i jednu z přesilovek, když z hranice levého kruhu mířil přesně Vítězslav Beutl.

I domácí ale dokázali velmi rychle reagovat, když se v době, kdy na časomíře svítily čtyři trojky (33:33) trefil Daniel Krenželok. O chvíli později ujeli domácí obraně Marek s Kališem, Markovu přihrávku však olomoucká osmnáctka do odkryté brány sklepnout nedokázala. Dvanáct minut před koncem chtěl zmatku před brankou využít Spratek, Pospíšil ale jeho úmysly včas přečetl a puk vyrazil.

V 53. minutě se hosté znovu radovali ze snížení vítkovického náskoku, když puk za Kardinálova záda usměrnil Pavel Tomaník. Netrvalo dlouho a Hanáci slavili další branku, když domácího strážce svatyně překonal střelou k pravé tyčce Matic Jeklič. Ve vlastním oslabení pak vyvezli puk až před Kardinála Marek s Kubou, na připraveného vítkovického brankáře si však nepřišli. Olomouc se v závěru ještě snažila dorazit do branky puk pošesté, vyrovnání se ale Kohouti nedočkali.