Report ze zápasu KOM vs. OLO (9:2)

HC Kometa Brno

logo

9:2

(3:1, 2:1, 4:0)

logo

HC Olomouc

Už po půlminutě hry se z gólu radovala Kometa, když se v útočném pásmu usadila první lajna domácích a Libor Zábranský mířil přesně k bližší tyči. Netrvalo ani minutu a domácí se radovali z gólu znovu, když kolem pravé tyčky nasměroval puk za záda Pospíšila Matěj Novák. Chvíli nato prokličkoval před Pospíšila Kratochvíl s Novákem, oba ale mířili trochu vedle olomoucké branky.

V šesté minutě si sjel až k dolní hranici pravého kruhu Gajarský, střelou zápěstím ale mířil trochu nad Pospíšilovu branku. Téměř v polovině první třetiny dostala Kometa poprvé možnost přesilové hry a Andreas Jajcay srazil puk ze vzduchu až za záda olomouckého brankáře. Sedm minut před koncem první periody vyvezl puk před domácího strážce svatyně Tomaník, který ještě hledal na pravé straně najíždějícího Jekliče. Do přihrávky ale sáhli vracející se domácí.

I Olomouc těsně před koncem první třetiny ukázala, že jí podstata početní výhody není cizí, když v přesilovce pět na tři mířil z těsné blízkosti přesně Dominik Cach. Ještě necelou minutu před první přestávkou našel Macuh před brankou dobře postaveného Tomaníka, ten pak ale ještě hledal, komu by nahrál.

Ve 21. minutě se po levé straně před brněnského brankáře protáhl Říčka, jeho střelu ale brankář domácích vyrazil. Puk za brankáře nedostal ani z druhé strany dorážející Šťastný. O tři minuty později zkoušel kolem levé tyčky tečovat puk Podlaha, trefil ale jen boční síťku. Po pěti minutách od začátku druhé periody se o slovo znovu přihlásil Libor Zábranský, který od modré mířil přesně mezi betony olomouckého brankáře.

V polovině utkání však nepohrdli přesilovou hrou ani hosté, když si v přesilovce pět na tři před Dostálem párkrát prohodili puk a přesně mezi přesouvajícího se domácího brankáře a pravou tyčku mířil Dominik Marek. Ve 32. minutě ujeli před branku Zabloudil s Podlahou. Zabloudil to zkusil ještě z hranice brankoviště, odražený puk pak ale dorážel Podlaha, Dostál však scvakl betony včas.

Důraz před brankou vyšel i Kometě, když po několika dorážkách dostal puk za Sonnka a Spurného, který olomouckému brankáři trochu vypomohl mezi třemi tyčemi, Petr Kratochvíl. V oslabení pak za vyhozeným pukem prosprintoval Říčka, který se ještě obtočil kolem Dostálovy svatyně a hledal skulinku u levé tyčky. Domácí maskovaný muž ale včas nastavil beton.

Dvě a půl minuty po začátku třetí třetiny olomoucká obrana zazmatkovala a po puku se natahoval Hasoň. Chvíli nato dorážel před Sonnkem Jajcay, olomoucký brankář ale schoval kotouč mezi betony. Na začátku třetí třetiny však Kometa uskočila Hanákům už na rozdíl čtyř gólů, když přesně mezi betony mířil Daniel Hroudný.

O chvíli později bylo s Kohouty ještě hůř, když olomoucká obrana zapomněla na Radima Ferdu, který neměl problém trefit odkrytou branku. Deset minut před koncem utkání přidal už osmou branku Jihomoravanů Marek Škvrně, minutu a půl před závěrečnou sirénou udělal definitivní tečku za zápasem Luboš Horký.