Report ze zápasu OLO vs. HKM (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3p

(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

logo

Mountfield HK

Už v šesté minutě se před královéhradeckým brankářem objevil Jeklič. Olomouckého útočníka však na poslední chvíli zastavila hůl reprezentanta Šaldy. Ve třinácté minutě přidělávali pořádně starosti hostujícímu strážci svatyně Beier s Cachem, ani jeden však z dorážky Bechného překonat nedokázal. Chvíli na to zahrozil Macuh, který se protáhl kolem hostujícího brankáře a zkusil to bekhendem tak trochu naslepo. Střela slovinského forvarda ale proletěla těsně kolem svatyně hostů.

V šestnácté minutě se ve středním pásmu dostal k puku Matěj Zabloudil, který jej v útočné třetině přenechal najíždějícímu Cachovi. Olomoucká desítka ale mířil trochu vedle tyčky klece hostů. Na konci první periody putovali na trestnou lavici hned tři hráči, dva olomoučtí a jeden z hostů. Početní výhoda se však Mountfieldu podařila využít až na začátku prostřední části, kdy se střela Františka Hnika odrazila od Pospíšilovy výstroje a skončila v bráně.

Netrvalo dlouho a skulinku u levé tyčky hledal Cach, Bechný ale úmysly olomouckého levého křídla dobře přečetl. V polovině zápasu bylo srovnáno, když Kohoutům stačilo jen čtrnáct vteřin k tomu, aby dokázali využít přesilovou hru. Střelou z pravé strany dokázal překonat hostujícího brankáře Radek Jelínek.

Chvíli na to škrtla Říčkova střela o betony Bechného a puk zamířil jen těsně vedle levé tyčky. Na začátku třetí dvacetiminutovky si však Mountfield bral vedení zpět. Po zmatku před brankou dokázal nasměrovat puk nad rameno Pospíšila Tomáš Zahradník. Ve 46. minutě znovu svítil na světelných tabulích vyrovnaný stav. Akci dvou olomouckých obránců korunoval gólem Matěj Hudeček.

Pět minut před koncem základní hrací doby se velmi rychle zorientoval u levého mantinelu Šťastný, ke kterému se odrazil puk. Domácí čtyřiadvacítka prosprintovala až před Bechného a z dolní hranice kruhu střílela. Střela Šťastného ale mířila jen do zadního mantinelu. Chvíli na to zahrozil Šťastný podruhé, když se ještě snažil obhodit brusle posledního obránce, trefil ale jen jeho brusle.

Protože další branka během šedesáti minut nepadla, následovalo prodloužení tři na tři. To si Olomoučtí v nové sezóně zahráli vůbec poprvé. Už na začátku se do útoku prohnal Macuh s Kubou. Macuh ještě u levého kruhu hledal najíždějícího Kubu, trefil ale jen brusle vracejícího se královéhradeckého obránce. Minutu a šest vteřin před koncem nastavené pětiminutovky se z branky a zisku dvou bodů radovali hosté. Po chybě domácí obrany se David Chalupa dostal sám až před Pospíšila a mířil nad lapačku olomouckého brankáře.