Report ze zápasu KOM vs. OLO (5:6)

HC Kometa Brno

logo

5:6p

(2:3, 2:2, 1:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Kometa měla jako první v zápase velkou šanci, když Horeleď nadvakrát nepřekonal Kůdelu v olomoucké bráně. Stejný hráč měl možnost skórovat i o pár vteřin později, ale střela, která přišla po parádní nahrávce Svatého, skončila opět jen na výstroji Kůdely.

První branka tak přišla až v čase 6:07, kdy si do prostoru levého kruhu sjel Patrik Machala a střelou přesně do horního růžku brány nedal Vodičkovi nejmenší šanci – 0:1. O několik minut později dostala olomoucká střídačka trest za příliš mnoho hráčů na ledě, ale ani přesilovka Kometě k vyrovnání nepomohla. Přesto že do velké příležitosti se dostali Stehlík a Jankovič, Kůdela ukázal, že je mužem na správném místě a udržel čisté konto.

V čase 11:00 však zkusil štěstí z ostrého úhlu David Šafránek a poměrně lacinou brankou vyrovnal – 1:1. Nicméně Olomouc tato branka nepoložila, naopak. Hosté přidali dva góly v rozmezí třiadvaceti sekund a do nesnází se dostalo Brno. O druhou branku Olomouce se postaral Roman Rác, který prostřelil Vodičku mezi tělem a tyčkou – 1:2. Třetí zásah přidal Jakub Lehečka, který předvedl precizně provedený blafák a vyhnal Vodičku na střídačku – 1:3. Toho nahradil Filip Barus.

Olomouc měla sice navrch, ale přesto se Kometě podařilo tři vteřiny před první sirénou snížit. Branku si připsal Branislav Jankovič, který dokázal puk z těsné blízkosti propasírovat na Kůdelova záda – 2:3.

Tak jak Brno skončilo, Olomouc začala. Už po šestatřiceti vteřinách druhé dvacetiminutovky překonal Baruse Roman Rác prudkou přízemní střelou - 2:4. Ve čtyřiadvacáté minutě postihla nepříjemná událost brněnského Tomáše Dittricha, který po nárazu hlavou do mantinelu musel odstoupit z utkání. O tři minuty později mohl snižovat Ondřej Stehlík, ale sám před Kůdelou neuspěl, a tak udeřila Olomouc. Heža přenechal puk Jakubu Lehečkovi a ten prostřelil Baruse mezi rukou a tělem – 2:5.

Třígólový náskok však hostům vydržel pouhých třicet čtyři vteřin, po kterých se prosadil Roman Jurák, dorážející tečovanou střelu Bilčíka – 3:5. Za další čtyři minuty dostala Kometa další možnost zahrát si přesilovou hru a tentokrát ji využila stoprocentně. Petr Štindl poslal puk před bránu, kde číhal připravený Ondřej Stehlík, který puk nasměroval mezi nohy Kůdely – 4:5. Po této brance přišlo střídání brankářů i na straně hostů. Kůdelu vystřídal Motáň a první důležitý zákrok si připsal vzápětí proti Svatému.

Úvod poslední třetiny vyšel lépe domácím. Kometa skórovala v čase 42:41 zásluhou Tomáše Popolanského. Ten se v přesilové hře dokázal nejlépe zorientovat na brankovišti a puk dotlačil za brankovou čáru i s bránícím hráčem Olomouce – 5:5.

Následovaly horké chvilky před oběma gólmany. Nejdříve musela brněnská obrana pomoci Filipu Barusovi před dotírajícími olomouckými útočníky a následně podržel Motáň svůj tým, když stihl včasným přesunem na brankovišti vykopnout ránu Filipa Krejčiříka. Rozhodnout zápas mohl v šestapadesáté minutě svým čtvrtým gólem Roman Rác, ale tentokrát byl v přímém souboji úspěšnější Filip Barus, který předvedl famózní máchnutí lapačkou. Za nerozhodného stavu tak šel zápas do prodloužení.

Ve druhé minutě nastaveného času měla sice Kometa velkou šanci, ale Motáň svoji svatyni uhájil a udeřili hosté. Jiří Jergl si sjel na hranici pravého kruhu, zamířil a dokonale vymetl pavučinku za zády Filipa Baruse, čímž připravil Brno o veledůležitý bod navíc.

OHLASY

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Ten zápas jsme nezačali dobře. Bylo na nás vidět zklamání z Jihlavy, kde jsme ztratili důležitý zápas. Pak ale nastal obrat ze stavu 5:2, který dovedl tým až do prodloužení, to zase klobouk dolů před klukama. Teď musíme najít cestu, abychom se zase namotivovali a aby nám kluci zase dělali radost z vítězství. Samozřejmě je vidět na týmu únava, jelikož všechny poslední zápasy byly dost těžké, takže my dnešní zápas vidíme docela dobře, protože jsme se dokázali zvednout a získat alepoň bod.