Report ze zápasu ZLN vs. OLO (5:2)

PSG Berani Zlín

logo

5:2

(1:1, 2:1, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina začala hodně zostra, hned první střela hostů skončila gólem. Pavel Tomaník dostal výborný pas od Macuha, jenž jej vyslal do samostatného úniku, který Tomaník proměnil přesnou střelou pod břevno. Zlín se snažil být aktivnější, ale do žádné větší šance se nemohl dostat, hosté skvěle bránili. Na gólovou příležitost jsme tak čekali až do 12. minuty, kdy však domácí trefili pouze konstrukci brány. Zlín si vytvořil velký tlak, který v 16. minutě využil Petr Strmiska. Jeho střela z mezikruží trefila volný prostor hostující brány. O pár sekund později ale mohla Olomouc opět vést. Huf však předvedl parádní zákrok proti unikajícímu Macuhovi. Krátce před sirénou byl vyloučen Spurný na zdržování hry, ale téměř celá přesilovka zůstala na druhou třetinu. Po první třetině tak byl stav vyrovnaný 1:1.

Druhá perioda začala přesilovou hrou, kterou využil po skvělé kombinaci Jan Václavek, jenž zasunul puk do prázdné brány. V 26. minutě byl vyloučen Karafiát na 2+2 minuty za vysokou hůl. Olomouc však hned o pár sekund později šla opět do čtyř. Tentokrát byl vyloučen Spurný za podražení. Ve hře čtyři na čtyři měli mírnou převahu domácí, ale ta zůstala nevyužita. Stejně jako následné pokračování přesilové hry Olomouce. Stejně jako v první třetině, tak i v té druhé skončila první vážnější šance hostů gólem. Josef Podlaha vybojoval s Říčkou puk před Hufem a po chytré souhře v 32. minutě skóroval. Utkání tak bylo opět vyrovnáno. První šanci na změnu stavu dostali po vyloučení Kuby domácí. Přesilová hra sice měla myšlenku a Zlín si vytvořil tlak, ale gól padl až krátce po ní. Petr Miko se nejlépe zorientoval ve skrumáži a poslal puk za Marka. Hra se poté o něco přiostřila, ale ve druhé části jsme již branku neviděli.

Ta třetí začala velkou šancí Cacha, který však bekhendovou střelou nenachytal Hufa. A tak se znova potvrdilo staré dobré pořekadlo nedáš – dostaneš. Vladimír Váňa se dostal v útočné třetině ke kotouči a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hra byla ve třetí třetině hodně tvrdá a bylo hodně vyloučení na obou stranách. To z 49. minuty využili domácí. Roman Kosorin se objevil mezi kruhy a zvýšil tak vedení domácího týmu. Hra poté pokračovala v tvrdém duchu, ale ani jeden celek už se nedostal k větší šanci. Bylo spíše znát, že se hraje derby a mladíci se přetahovali v tom, kdo předvede tvrdší hit, nebo nasbírá více trestných minut. Zlín tak nakonec porazil Olomouc 5:2.