Report ze zápasu OLO vs. PLM (4:6)

HC Olomouc

logo

4:6

(0:3, 2:2, 2:1)

logo

HC Plzeň 1929

David Marek se mezi třemi tyčemi ještě nestihl ani rozkoukat a už musel lovit puk ze sítě. Plzni stačila pouhá minuta a sedm vteřin k tomu, aby dokázala najít recept na olomouckou obranu a domácího brankáře, když zblízka ke vzdálenější tyči mířil Jakub Pokorný. O chvíli později mohl srovnat krok Tomaník, který po levé straně prokličkoval až před Koláře, zbavil se bránících hráčů a hledal skulinku u levé tyčky, trefil však jen konstrukci branky hostů.

V sedmé minutě se z dalšího gólu radovala Plzeň, když důrazu před brankou využil Petr Eret. Dvakrát během necelé minuty pak zahrozil před Davidem Markem Kokoška, na olomouckého brankáře ale vyzrát nedokázal. Dvě minuty před koncem první třetiny prosprintoval do útoku po pravé straně Husták, který u pravého kruhu napřáhl a střílel, hostující brankář ale včas nastavil své chrániče a puk vyrazil.

Jen pár vteřin před první přestávkou se hosté radovali z gólu potřetí, když nenápadnou střelou z pravé strany překonal Davida Marka Matěj Chalupa. Na začátku prostřední části ale Kohouti dokázali, že se proti nim nevyplatí faulovat, když po dvaceti vteřinách přesilové hry prostřelil Koláře Denis Šťastný. Na rozdíl jediného gólu pak mohl snížit Říčka, který se sám objevil před hostujícím brankářem, kvůli menšímu hákování ale nedokázal zakončit přesně.

Do poloviny utkání vedli Západočeši znovu o čtyři branky. Nejprve se z těsné blízkosti za záda olomouckého brankáře trefil Marek Rubner, o chvíli později zakončil rychlý protiútok gólem Jakub Vavřička. Ve 33. minutě mohl snížit náskok indiánů kapitán domácích, Dominik Marek, z otočky ale mířil těsně vedle branky hostujícího celku. O chvíli později však Kohouti své zaváhání napravili, a to znovu v přesilové hře, když přesně mezi tři tyče mířil Dominik Hajšman.

Deset minut před koncem se mohlo měnit skóre na světelných tabulích hned dvakrát, úspěšným střelcem byl ale nakonec pouze Jakub Pour, který znovu těžil z rychlého protiútoku. To Říčka si na plzeňského brankáře nepřišel. O dvě minuty později ale Kohouti znovu trestali faul hostů, když se podruhé v utkání trefil navrátilec do sestavy, Denis Šťastný. Jen pár sekund nato mohl znovu snižovat Beier, který se dostal sám až před Koláře, zblízka ale mířil trochu mimo.

Necelých pět minut před koncem zápasu zkoušela pozornost Pospíšila, který po páté brance střídal Davida Marka, znovu dvojice Rubner – Pokorný, plzeňský obránce ale od modré mířil tvrdou střelou trochu nad olomouckou branku. O chvíli později se počtvrté v zápase a zároveň počtvrté v přesilové hře trefila Olomouc, a to konkrétně Denis Šťastný, který tak zkompletoval hattrick. Pár sekund před koncem utkání ještě zkoušel procpat puk za Pospíšila Kantner, olomoucký brankář ale hostujícímu útočníkovi další gól nedovolil.