Report ze zápasu KLA vs. OLO (8:2)

Rytíři Kladno

logo

8:2

(1:0, 3:1, 4:1)

logo

HC Olomouc

Už po pár vteřinách si Kohouti zkusili oslabení, když se na trestnou lavici poroučel Janků. Olomoučtí ale zvládli oslabení bez větších problémů ubránit. Ve čtvrté minutě vyrazil do útoku Tomaník, z mezikruží ale trefil jen betony připraveného kladenského brankáře. O chvíli později zkusil překvapit Davida Marka nahozením od modré Havelka, mířil ale jen o pár centimetrů vedle pravé tyčky olomoucké svatyně.

Netrvalo dlouho a na trestnou lavici zamířil další z Kohoutů. Kališ obdržel hned dva dvouminutové tresty a Hanáky tak znovu čekaly horké chvilky v oslabení. Keszi však střelou z pravého kruhu jen vyprášil betony Davida Marka. Kladenský tlak v přesilovce se stupňoval, a tak během pár okamžiků nejdřív čelil olomoucký brankář hned dvěma střelám. Chládek ale trefil z levé strany jen pozorného brankáře Kohoutů, o chvíli později neuspěli ani Patyk a Schildhabel.

V polovině první třetiny dorážel před kladenskou brankou Jelínek, puk přes domácího strážce svatyně ale procpat nedokázal. Ve dvanácté minutě se skóre na kostce měnilo poprvé. Rytíři využili chyby hostujících hráčů ve středním pásmu a od modré čáry se před Davida Marka prohnali ve dvou. Petr Patyk a Keszi si v útočné třetině párkrát vyměnili puk a i přes vracejícího se hráče hostů dokázali najít mezeru u levé tyčky.

O chvíli později se po levé straně snažil před Davida Marka protlačit Kučera, tomu ale Spurný včas sklepl puk z hole. I po zbytek první dvacetiminutovky byli aktivnějším týmem domácí, kteří využívali hlavně rychlého přechodu přes střední pásmo, Hanáci se ale snažili hráče v modrobílé kombinaci držet co nejdál od své klece. Necelé tři minuty před koncem měli Hanáci velké štěstí. Keszi se dostal k vyraženému puku před Markovou brankou a kotouč posunul k levé tyči na Schildhabel, ten ale zblízka přestřelil.

Na začátku prostřední části si dvě přesilovky, navíc jednu čtyřminutovou, zahráli Kohouti. K ohrožení kladenské branky se ale dostávali jen stěží. Pak ale zkoušel dostrkat puk kolem pravé tyčky Spurný, domácí strážce svatyně se ale nachytat nenechal. O chvíli později dorážel před klecí Rytířů Šťastný, důrazný útočník ale puk přes chrániče kladenského brankáře procedit nedokázal. Netrvalo ale dlouho a ke slovu se dostala druhá lajna Hanáků. Patrik Říčka s Dominikem Markem si prohodili puk před brankou domácích a kapitán Olomouce mířil přesně k bližší tyči.

Pak se však potvrdilo pravidlo „nedáš-dostaneš“, zatímco Tomaník v samostatném úniku z těsné blízkosti mířil mimo pravou tyčku, na druhou stranu se prohnal Michal Kučera a poslal Rytíře znovu do vedení. O pár sekund později vedlo Kladno už o dvě branky, když z těsné blízkosti vymetl pavučiny v Markově brance Jakub Čermák. Necelé tři minuty před koncem trestali Rytíři olomouckou chybu znovu, když se i přes padajícího hráče trefil k levé tyči Michal Šíma.

Deset minut před koncem utkání Hanáci zabrali a zápas pořádně zdramatizovali, když s přispěním tyčky poslal puk za kladenského brankáře znovu Dominik Marek. Hanáci dál pokračovali ve své aktivitě, střely ale končily mimo kladenskou branku. Před hostujícího brankáře se pak znovu prohnal Schildhabel, ten ale mezi kruhy přišel o kotouč a Cach rychle otáčel hru. Olomoucká desítka však až před brankáře Rytířů přes bránící hráče prokličkovat nedokázala.

Naopak domácí se znovu radovali z gólu, když Schildhabel našel přihrávkou zpoza brány před klecí připraveného Petra Patyka, který z první mířil pod horní tyč. Poslední pětiminutovka přinesla ještě dvě branky, znovu ale mezi tři tyče Olomouce, když z vrcholu levého kruhu nejprve propálil všechno, co mu stálo v cestě David Chládek a o pár sekund později rozvlnil síť za Davidem Markem znovu David Chládek. Definitivní tečku za utkáním udělal necelé tři minuty před koncem zápasu Krešimir Schildhabel.