Report ze zápasu SLA vs. OLO (1:3)

HC Slavia Praha

logo

1:3

(0:2, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Sešívaní mladíci do utkání vkročili špatnou nohou a hned vw druhé minutě obdrželi první branku. Po nedůrazu domácí obrany se do zakončení dostal Dominik Marek, který nadvakrát překonal bezmocného Šorfa.

A bylo hůře. Slávisté se nepoučili a Hanáci v polovině prvního dějství odskočili na rozdíl dvou branek. Autorem gólu byl opět Dominik Marek, který svým projektilem propálil všechno, co mu stálo v cestě, včetně strážce domácí svatyně.

Vršovičtí se ale nevzdali a začali se hnát za vyrovnáním skóre. Bohužel ani Kolouch, ani kapitán Zderadička na gólmana Kohoutů vyzrát nedokázali. Trhlinu v plánech navíc bílo-červeným způsobilo vyloučení Davida Matějky na pět minut plus do konce utkání za bodnutí protihráče špičkou hole.

Olomoučtí dostali v dlouhé početní výhodě domácí borce pod tlak, ti se ale nepoložili a po zmatcích hanáckého brankáře Pospíšila zkorigovali stav. Tyčku nejprve nastřelil Tomáš Šmerha, k odraženému puku se pak dostal Matyáš Hradil a nekompromisně jej poslal do sítě.

Radost slávistické střídačky však netrvala dlouho. Necelou minutu po obdržené brance poslal Olomoucké zpět do dvoubrankového vedení Lukáš Spurný a slávisté tak museli ve třetí třetině začít od začátku.

V posledním dějství sešívaná parta bojovala, co jí síly stačily, vysílala na Pospíšila jeden projektil za druhým a prala se o každý centimetr ledu. Především smůla jí ovšem nedovolila srovnat skóre a všechny body tak putují do moravské metropole.

OHLASY

Petr Novák (HC Slavia Praha): Utkání se nám opravdu příliš nepovedlo. Mysleli jsme si, že s posledním celkem tabulky by jsme měli doma vyhrát a to se nám bohužel nepodařilo. Do zápasu jsme vstoupili nepřipravení, gól nám soupeř dal stejně jako včera hned v prvním střídání a kluci nevyužili dvě přesilové hry pět na tři, takže jsme si v podstatě vyhrát ani nezasloužili.