Report ze zápasu OLO vs. ZNO (7:3)

HC Olomouc

logo

7:3

(1:1, 2:1, 4:1)

logo

Orli Znojmo

První třetina začala svižně. Velký tlak domácích vyvrcholil faulem a v následné přesilovce otevřeli mladí Kohouti už ve třetí minutě skóre. Střelou z mezikruží se prosadil Jakub Voznica. Orli odpověděli také z přesilovky. Ve 12. minutě se po velkém tlaku před domácí bránou nejlépe zorientoval hostující Richard Jarůšek a střelou zády k bráně vyrovnal na 1:1.

Využitá přesilovka Orly nakopla, hosté měli další velkou šanci, když jeden ze znojemských útočníků uháněl sám na bránu, ale Kůdela byl pozorný a kličku si pohlídal. První třetina tedy skončila smírně 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté. Už ve 22. minutě se na Kůdelu znovu řítil osamocený znojemský Orel, konkrétně Podešva, ale ani napodruhé se Kůdela nenechal oklamat a střelu lapil. Následně hosté nabídli Hanákům přesilovku pět na tři, a ti ji využili. Hassovu střelu z úhlu brankář vyrazil pouze k důraznému Patriku Machalovi, který vrátil Kohoutům vedení.

Znojmo se ale nevzdávalo a vyrovnání přišlo vzápětí. V přesilovce se druhým gólem prezentoval Richard Jarůšek, který při signalizovaném trestu prostřelil Kůdelu z bezprostřední blízkosti. Rozhodčí však nevěděl, že když signalizuje trest a padne branka, má vyloučeného hráče vrátit do hry a na trestnou lavici posadit nového vyloučeného na celé dvě minuty. Kvůli své neznalosti tak sebral Znojmu nakonec i dvojnásobnou přesilovku.

Kohouti poté odpověděli gólem do šatny. Ve 38. minutě po vyhraném buly střílel od modré čáry domácí kapitán Petr Ustrnul, který sice hostujícího brankáře ještě neprostřelil, ale z následné dorážky se mohl radovat domácí odchovanec Jakub Lehečka. Před posledním dějstvím šli tedy do šaten spokojenější mladíci z Olomouce.

A jejich spokojenost byla ve třetí periodě ještě několikrát umocněna. Už ve 44. minutě se radoval slovenský hráč v olomouckém dresu Roman Rác. Po krásné přihrávce mezi obránce od Heži předvedl své šikovné ruce a skóroval nad beton bezmocného gólmana.

Domácí lavina postupovala dál. Ve 47. minutě se k odraženému puku dostal Jiří Jergl a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté se ovšem nevzdávali. Po pár slibných akcích, které však skončily na výborném domácím bránkáři Kůdelovi, znovu udeřili Olomoučané. V 50. minutě našel Hass z obranné třetiny přihrávkou na útočnou modrou výborně najetého Davida Zachara, který brejkovou situaci dva na jednoho zakončil individuálně krásnou střelou mezi betony a Olomouc vedla už 6:2.

Ke konci zápasu ještě znojemští Orli ucítili šanci, když při hře bez brankáře skóroval hostující obránce Patrik Novák. Domácí však náskok nepustili a v čase 58:46 korunoval výhru svou druhou trefou v zápase Roman Rác, který po přihrávce gólmana Kůdely trefil přes celé hřiště prázdnou svatyni hostů.

Po bojovném výkonu, zejména ve třetí třetině, si Olomoučtí junioři připsali do tabulky tři body za výhru 7:3.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bylo cítit, že po vánoční pauze mají kluci obrovskou chuť do hry. Utkání jsme začali na tři lajny a i jsme ho tak dohráli. Hráli jsme s nasazením, důrazem, šli jsme za tím, že nutně potřebujeme body, aby pro nás byla záchrana co nejjednodušší. Kluci do puntíku dodrželi to, co jsem po nich chtěl, jak z taktického hlediska, tak hlavně z nasazení a agresivity. Klíčové bylo, že jsme ve druhé třetině, když jsme byli pod obrovským tlakem, nedostali vyrovnávající branku. Navíc za stavu 2:2 mělo hrát Znojmo přesilovku 5 na 3, ale rozhodčí to díky svým znalostem pravidel nevěděl. Kdybychom dostali gól na 2:3 my, tak ten zápas mohl dopadnou úplně jinak. Ale myslím si, že jsme si dnes to vítězství zasloužili, protože už první třetinu jsme měli vyhrát 3:1, nevyužili jsme ovšem dvě obrovské šance.