Report ze zápasu OLO vs. KLA (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(1:1, 1:1, 0:3)

logo

Rytíři Kladno

Po prvních několika málo vyrovnaných minutách se ke slovu dostali domácí, když po pár dorážkách doklepl puk za kladenského brankáře Jiří Kališ. Rytíři i Kohouti pak dokázali ustát první oslabení, ve dvanácté minutě, jen chvíli po návratu olomouckého Jekliče z trestné lavice, se ale z branky radovali také hosté. Po krátké kombinaci před brankou hostujícího celku se puk odrazil k Davidu Chládkovi, který kousek od modré čáry napřáhl a mířil ke vzdálenější tyči. Kotouč se zřejmě ještě odrazil od konstrukce Pospíšilovy branky a skončil za olomouckým brankářem.

Ještě chvíli před koncem první třetiny mohl poslat hosty do vedení Schildhabel s Keszim, střelu prvního jmenovaného ale zblokovali bránící hráči. Na začátku prostřední části se však Rytíři přece jen radovali z druhého gólu a otočení skóre, když rychlý protiútok zužitkoval Pavel Řepka.

V polovině zápasu bylo pořádně horko především před olomouckou svatyní. Nejprve se sice snažil tečovat puk za Stahla aktivní Cach, olomoucká desítka ale narazila na dobře chytajícího kladenského brankáře. O chvíli později chtěl za Pospíšila srazit vysokou střelu Borkovec, domácí maskovaný muž si ale dokázal poradit. Netrvalo dlouho a výborný zákrok, když se roztáhl přes celou branku, převedl také proti důraznému Kubíkovi.

Ve třicáté šesté minutě však srovnali krok také Hanáci. Macuhovu střelu z mezikruží nejprve Stahl vyrazil, Beier se ale dobře zorientoval a puk posunul na volného Tomaníka, který mířil k levé tyči. O pár vteřin později mohl poslat Kohouty znovu do vedení Podlaha, trefil ale jen chrániče připraveného kladenského brankáře.

Na začátku třetí třetiny však znovu zvedali ruce nad hlavu Rytíři, když Pospíšila prostřelil hostující kapitán Petr Patyk. Ve čtyřicáté sedmé minutě vedli hosté už o dva góly, když se do skulinky mezi Pospíšilovým tělem a levou tyčkou trefil Adam Kubík. Jen chvíli na to zkoušel tečovat puk za Stahla znovu Cach, kladenský strážce svatyně ale kotouč vyrazil.

V polovině třetí dvacetiminutovky vyrazil před branku hostů Patyk, Pospíšil ale vytáhl výborný zákrok a střelu hostujcího kapitána nadvakrát zneškodnil. V padesáté sedmé minutě ale udělal definitivní tečku za utkáním Michal Kučera, který z dorážky mířil do odkryté brány.