Report ze zápasu KVA vs. OLO (5:0)

HC Energie Karlovy Vary

logo

5:0

(0:2, 0:1, 0:2)

logo

HC Olomouc

Už v prvních sekundách se před Sonnkovu svatyni nastěhovali domácí. Střela z pravé strany a hranice brankoviště ale jen vyprášila chrániče olomouckého brankáře. V páté minutě se snažil do útočného pásma prokličkovat Hajšman, nahozením od vrcholu levého kruhu ale trefil jen dobře připraveného Kuchaře.

O minutu později se z otevření skóre radovali domácí, když zkušený Milan Davídek poslal puk nad rameno hostujícího strážce svatyně. Kohouti pak zabrali a Macuhova i Markova lajna Energii na chvíli zamkla v pásmu, puk na domácího brankáře ale dostat nedokázala ani jedna z nich.

Ve dvanácté minutě poslal Energetiky už do dvoubrankového náskoku Matěj Kurfürst, který kousek za modrou čárou napřáhl a mířil přes skrumáž hráčů přesně nad Sonnkovo rameno. Aktivní Davídek se pak znovu nacpal před olomouckou branku, sklepnout puk mezi tři tyče se mu ale nepovedlo.

Hanáci si pak, po faulu právě Davídka, zahráli první přesilovou hru. Beier nahodil puk do pásma a spěchal za ním. Vyražený kotouč se dostal až na modrou čáru k Rutarovi, který hned střílel. Jeho pokus pak u levé tyče dorážel znovu Beier, Kuchař ale včas sklapl betony a přerušil hru.

V závěru první periody se do samostatného úniku dostal Macuh, ke střele na Kuchaře ale před první sirénou už ne. Hned v úvodu prostřední části pak aktivní slovinský útočník trefil tyč domácí svatyně. Netrvalo dlouho a tyčka zvonila i za Sonnkem, když to z levé strany zkusil znovu Kurfürst.

V polovině utkání se do útoku hnali hned dva Karlovarští, z těsné blízkosti ale trefili jen chrániče připraveného Sonnka. Na druhé straně pak zahrozil rychlonohý Podlaha, který hledal skulinku u levé tyčky. Kuchař ale puk vyrazil špičkou betonu.

Od poloviny zápasu Olomoučtí znovu zabrali a před Kuchařem se postarali o pořádně horké chvilky, Podlaha ale nejprve nezpracoval přihrávku od Rutara podle svých představ, Spurný pak z těsné blízkosti trefil jen plastrony domácího maskovaného muže.

Velkou šanci pak spálil Jeklič, který tváří v tvář Kuchařovi nedokázal z hranice brankoviště zvednout puk nad betony karlovarského brankáře. Ve 38. minutě se síť za Sonnkem rozvlnila potřetí, když při hře čtyři na čtyři prošlo nahození Jiřího Janaty až za olomouckého brankáře.

Na začátku třetí třetiny se museli Hanáci znovu bránit a Sonnek si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Po uplynutí dvouminutového trestu se do útoku prohnal Kuba, u levé tyčky ale nenašel dostatek prostoru k zakončení.

Osm minut před koncem prosprintoval do útoku Beier, útočnou akci olomoucké šestnáctky ale zastavil hvizd rozhodčího a signalizovaný faul. O chvíli později se z další branky radovala Energie, když listinu střelců rozšířil Michal Hotěk.

Ještě šest minut před koncem těžili Energetici z důrazu před brankou znovu, když puk za Sonnka doklepl Jakub Hendrych. V závěru utkání zkusil překvapit Kuchaře střelou z levého kruhu, olomoucký kapitán ale trefil jen betony připraveného brankáře.