Report ze zápasu OLO vs. ZLN (6:7)

HC Olomouc

logo

6:7

(2:1, 3:4, 1:2)

logo

PSG Berani Zlín

Už ve třetí minutě se z využité přesilové hry a první branky radovali Ševci, když přesně k bližší tyči poslal puk Jiří Karafiát. Olomouc ale našla velmi rychle odpověď, když se po rychlém protiútoku dostal ke slovu Rok Macuh a po dvaceti vteřinách Zlín o vedení připravil.

Chvíli na to vyvezl puk do středního pásma Říčka a nenápadně jej přenechával Jekličovi, který pak zblízka dorážel. Zlínský brankář ale včas sklapl betony. V páté minutě se až před zlínského strážce svatyně dostal Marek, na jeho střelu byl ale Huf připraven. Dorážka Dominika Cacha už se ale až do branky dostala.

Na začátku druhé periody ale bylo znovu srovnáno. To když Olomoučtí trochu zapomněli na Michala Kolaříka, který mířil přesně za přesouvajícího se Sonnka. O necelou minutu si Hanáci brali znovu své vedení zpět. Olomouc v přesilovce vyhrála buly před zlínským brankářem a Lukáš Spurný pak přesnou střelou potrestal faul Ševců.

Ve 27. minutě pak procedil puk za olomouckého brankáře kapitán Zlína Martin Padrnos. Ve vlastním oslabení pak pláchl zlínské obraně Beier, domácí šestnáctka se ale podél levého mantinelu dostala jen na hranici kruhu. V polovině zápasu pak Zlín dvěma rychlými brankami otočil vývoj utkání. Nejprve se v přesilové hře trefil Vladimír Váňa, o chvíli později pak Schejbala, který v brance nahradil Sonnka, prostřelil Petr Procházka.

Ještě do konce druhé třetiny dotáhli gólové manko i Hanáci, když se nejprve z těsné blízkosti trefil uzdravený Dominik Cach, po důrazu před brankou překonal zlínského brankáře i Miroslav Kuba. Na začátku třetí části potvrdil Dominik Cach, že se po nemoci vrátil ve výborné formě a třetí přesnou střelou, tentokrát k bližší tyči, zkompletoval hattrick a vrátil Hanákům vedení.

V posledních třech minutách utkání však Olomoučtí doplatili na chyby. Nejprve prošlo až za záda Schejbala nahození Michala Gaga, o půl minuty později bleskově využil přesilovou hru Jiří Karafiát.