Report ze zápasu OLO vs. VIT (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(0:1, 1:1, 1:2)

logo

HC Vítkovice Ridera

Už po patnácti sekundách nabídli hostující hráči svému soupeři početní výhodu. V té měl příležitost Jakub Voznica, ale střelou z levého kruhu trefil jen rameno Bartošáka. Chvíli na to měl tentýž olomoucký hráč další šanci. Ani tentokrát ale vítkovický gólman neinkasoval.

Do první vážnější šance na druhé straně se dostal Jan Šebesta, když obdržel přihrávku mezi kruhy. Střela z první se mu však nepovedla, a Kůdela tak nemusel vůbec zasahovat. V osmé minutě, když hráli Hanáci v početní výhodě, se k ohrožení hostující klece dostali Málek a Heža. Ani jeden z nich však skóre neotevřel.

První branky se návštěvníci olomouckého stadionu dočkali v desáté minutě. Vyražený kotouč dopravil za Kůdelova záda Bartoloměj Pociecha. Šanci na vyrovnání měli Kohouti v šestnácté minutě. Jakub Lehečka našel neobsazeného Radima Haase, který Bartošáka sice překonal, na brankové čáře ale kotouč zastavil obránce Slezanů.

Druhá dvacetiminutovka nabídla vyrovnaný pohledný hokej s mnoha šancemi. Tu první spálil hned v úvodu třetiny Petr Kolouch, když v samostatném nájezdu trefil tyč. V šestadvacáté minutě měl na druhé straně příležitost skórovat Radim Haas, ale prudkou ranou z pravého kruhu přestřelil.

V polovině druhé části si začali Kohouti vytvářet postupně větší tlak. Ve třicáté minutě zachránil hosty od pohromy dvakrát Bartošák, když zlikvidoval pokusy Voznici. O dvě minuty později rozezvonil Oldřich Heža levou tyč. Ve čtyřiatřicáté minutě měl branku na hokejce David Zachar, ovšem i když v samostatném nájezdu Bartošáka překonal, kotouč se za brankovou čáru nepřekulil.

Na konci téže minuty se však domácí přeci jen dočkali. Že spravedlnost existuje, pocítil právě David Zachar, který z prostoru z mezikruží mířil přesně nad pravý beton vítkovického gólmana. V sedmatřicáté minutě mohl vrátit vedení Slezanům Aleš Kilnar, ale na Kůdelu nevyzrál. To se podařilo až o pár sekund později jeho spoluhráči. Nathan Walker dostal puk do brány i s olomouckým gólmanem.

Třetí dvacetiminutovka slibovala skvělý hokej, jelikož domácí chtěli aktuálně nejlepší tým tabulky minimálně okrást o bod. Blízko ke srovnání měl v sedmačtyřicáté minutě Rác, kterému do tandemu najížděl Heža. Olomoucký útočník však volil přímou střelu a branku Vítkovic úplně minul.

Zajímavá situace nastala následující minutu. Kotouč se od hole Radima Haase odrazil zřejmě od středové tyčky vítkovické klece a vyletěl ven. Všichni hráči pokračovali, ovšem červené světlo za brankou se rozsvítilo. Hlavní sudí tak bez rozmyšlení ukázal na branku. Poté se ještě chvíli radil právě s brankovým rozhodčím, který celou situaci posvětil.

Naděje na bodový zisk Hanáků ale žily jen necelých pět minut. Po několika odrazech kotouče před Kůdelou se do černé gumy opřel Lukáš Vrána a poslal Slezany zpět do vedení. V závěru mohli domácí srovnat, ale Pozděnovi chyběl krok, aby mohl poslat puk na volného spoluhráče. V poslední minutě ještě domácí zkusili hru bez gólmana, ve které ovšem sami inkasovali. Tečku za utkáním udělal Adam Řehák.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Soupeř dnes sice přijel jen se čtrnácti hráči, ovšem na poslední zápas přijeli jen v deseti. Vítkovice mají užší, ale kvalitní kádr. Ne nadarmo tak vedou ligu. My jsme dnes odehráli utkání pod nějakým strachem. Určitě jsme nehráli tak, jak jsem si představoval. Naši útočníci dnes snad ani neexistovali. Za celý zápas jsme si vytvořili mnoho šancí, ale důraz našich ofenzivních hráčů byl oproti soupeřovi téměř poloviční. To co hráči Vítkovic proměnili, to samé jsme my zahodili.