Report ze zápasu OLO vs. KOM (0:7)

HC Olomouc

logo

0:7

(0:2, 0:1, 0:4)

logo

HC Kometa Brno

Už během prvních pár minut začala Kometa potvrzovat svou roli favorita. Nejprve zkoušel nadvakrát Schejbala překvapit Süss, který nejdříve dorážel z mezikruží, poté hledal místo u pravé tyčky. Olomoucký brankář ale všechny skulinky včas ucpal. O minutu a půl později se hosté radovali z první branky, když dostatečný důraz na brankoviště prokázala brněnská patnáctka, Petr Krejčí. Hostující útočník doklepl za Schejbalova záda vlastní střelu.

O chvíli později se na inkasovanou branku snažil reagovat Kořenek, který se protáhl po pravé straně až do útočného pásma. Hostujícího brankáře ale ohrozit nedokázal. O chvíli později zkoušel tvrdou střelou postřeh Holíka Skopal, domácí sedmnáctka však jen orazítkovala zadní mantinel. Ve čtrnácté minutě to zkoušel znovu Kořenek, ani střelou švihem si ale na hostujícího brankáře nepřišel.

Necelou minutu a půl před první přestávkou vypíchl domácím puk Kunc a sprintoval do útoku, za modrou čárou jej však dokázali zastavit domácí obránci. Pár vteřin před koncem první třetiny se Kometa radovala z druhé branky, když ve vlastním oslabení ujel domácí obraně Matěj Svoboda.

Na začátku druhé dvacetiminutovky už svítil na světelných tabulích tříbrankový rozdíl, když z levé strany neměl problém trefit odkrytou bránu Karel Plášek. Jen pár minut na to se před Schejbalem znovu objevil Svoboda, ani z dorážek ale další gól přidat nedokázal. Téměř v polovině se dostal až na pravý kruh Paťava, na nic nečekal a tvrdě vypálil. Jeho střela ale mířila jen do připravené lapačky Holíka. Hned na to zahrozil na druhé straně exolomoucký Petr Krejčí, který kličkoval až před Schejbala, v rozhodující chvíli mu ale do hole klepli domácí.

Ve čtyřiačtiřicáté minutě se střídačka Brna radovala z dalšího gólu, když skulinku mezi Schejbalovými betony našel Roman Jeřábek. Pořádnou smůlu si ale Olomoučtí vybrali především v posledních necelých devíti minutách, když své druhé góly postupně přidali střelci z prvních dvou třetin. Nejprve dokázal na olomouckého brankáře vyzrát Matěj Svoboda, o chvíli později jej napodobil i Karel Plášek. Definitivní tečku za utkáním pak v posledních vteřinách udělal útočník Petr Krejčí.