Report ze zápasu OPA vs. OLO (1:3)

HC Slezan Opava

logo

1:3

(1:1, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Opavští se před zápasem chtěli na Olomouc bodově dotáhnout, nicméně hned v úvodní minutě přišla pro domácí celek studená sprcha. Z nenápadné akce se k puku po skvělé nahrávce Haase dostal Matěj Málek a rychlou střelou za záda ležícího Trenčana otevřel skóre. Stejný hráč se za chvíli dostal do další slibné pozice, ale Trenčanův beton byl pohotový. Hra se poté na čas uklidnila, ale pak přišla odpověď domácích. Koschatzkého odražená střela se dostala k zóně, kde operoval Petr Seidler a nekompromisní dorážkou nedal Kůdelovi v brance hostů šanci.

Ve druhé třetině byli sice aktivnějším celkem domácí, gól však vstřelili hosté. Nepřesnou rozehrávku domácích zadáků zachytil Rostislav Vaněk a dobře umístěnou ranou pod ramenem Trenčana rozvlnil síť domácí branky podruhé.

Od té doby se junioři Slezanu hnali za vyrovnáním, ale nebylo jim shůry přáno. Baďura prostrčil kotouč v brankovišti mezi nohy hostujícího gólmana, který však puk poskakující na brankové čáře zalehl. Celá pětka Opavy se sice na rozhodčí hodně zlobila, že neuznal branku, ale zda branka opravdu padla, je těžké odhadnout. Vyrovnání měl na hokejce domácí obránce Dohnal, ale z pravého kruhu napálil pouze Motáňovu vyrážečku.

Třetí třetina symbolizovala marný boj o vstřelení vyrovnávající branky z pohledu Slezanu a kvantum nebezpečných a rychlých olomouckých protiútoků. První takový vážný brejk hostů přišel ve 49. minutě, kdy sám na Trenčana ujížděl Zachar. Předvedl krásný bekhendový blafák, ale domácí brankář se prezentoval ještě skvělejším zákrokem, kdy svým levým betonem zabránil jistému gólu. O minutu později se jako přes kopírák objevil v podobné šanci Rác, ale Trenčan opět držel svůj tým nad vodou.

Domácí sice v tomto období drželi olomoucké mladíky pod menším tlakem, ale nedařilo se jim vypracovat tu nefalšovanou gólovou šanci. Zato Olomouc znovu zahrozila z rychlého kontru. Trenčan však výborně vychytal nájezd osamoceného Lehečky. Čas neúprosně ubíhal, takže logickým vyústěním celé situace bylo odvolání Trenčana a začátek opavské power – play. Místo kýženého vyrovnání však přišel poslední úder do opavské svatyně. Radim Haas vybojoval v mezikruží puk, a tak nemohl prázdnou branku Opavy minout – 1:3.

OHLASY

Kamil Konečný (HC Slezan Opava): Rozhodlo to, že soupeř dokázal využít některých našich chyb ke skórování. Musím však uznat, že naši hráči bojovali od začátku utkání do jeho konce. Hokej však není jen o bojovnosti, ale také o hře samotné. A my jsme si moc šancí vytvořit nedokázali. Branku jsme vstřelili jedinou a to na úspěch nestačí.