Report ze zápasu OLO vs. HAV (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2sn

(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

logo

AZ Heimstaden Havířov

Už po necelých dvou minutách utkání se z prvního gólu radovali hosté, když Patrik Raček využil zmatku v olomoucké obraně a prostřelil Schejbala. O pět minut později vyrazil aktivní Raček do útoku s Klímou. Havířovský Klíma našel před olomouckou svatyní zadovkou Račka, který mu puk vrátil. Klíma ale mířil jen do připraveného Schejbala.

V sedmnácté minutě mohli hosté své vedení navýšit, Juhász ale samostatný únik gólem zakončit nestihl. Na začátku prostřední části zahrozil před Matouškem Krátký. Z levé strany ale nenašel dost prostoru mezi hostujícím brankářem a tyčkou. O necelé dvě minuty později se před branku protlačil Kret, který ale z těsné blízkosti trefil jen spojnici havířovské svatyně.

V polovině utkání se do rychlého protiútoku dostal Kuchař, který ale z pravého kruhu mířil hodně nepřesně. Chvíli nato bylo srovnáno! Do útoku se protáhl Jiří Krátký, který si puk ještě stáhl blíž k Matouškovi a mířil přesně mezi hostujícího brankáře a levou tyčku. Navýšit vedení pak mohl Podlaha, ten ale z otočky trefil jen výstroj připraveného strážce svatyně.

Na začátku třetí třetiny se na levém kruhu objevil nikým nehlídaný Kuchař, trefil ale jen betony připraveného Schejbala. Aktivní Žídek to o chvíli později zkusil nadvakrát. Bekhendovou střelu z levé strany ale Schejbal vyrazil se štěstím betony. Žídek to však zkusil znovu bekhendem, tentokrát z těsné blízkosti, trefil však znovu jen chrániče Schejbala.

Necelých osm minut před koncem základní hrací doby se Olomoučtí radovali z dalšího gólu, když se kolem branky obtočil Miroslav Skopal a mířil nad rameno Matouška. Olomoucká sedmnáctka ale faulovala, a tak rozhodčí branku neuznali. Protože do konce základní šedesátiminutovky už další gól nepadl, následovalo prodloužení, ve kterém byli trochu aktivnějším týmem domácí. Branka ale nepadla ani v nastavených pěti minutách, dalším krokem tak byly samostatné nájezdy. Ty se však protáhly až do deváté série, ve které vystřelil Havířovským bod navíc Vojtěch Ševeček.