Report ze zápasu OLO vs. HAV (8:2)

HC Olomouc

logo

8:2

(1:0, 3:1, 4:1)

logo

AZ Heimstaden Havířov

První dějství jasně režírovala Olomouc, což se také projevilo úvodní gólem zápasu. Po přihrávce Voznici se dostal do úniku Aljaž Ogrizek, který se s ničím nepáral a rychlou střelou zápěstím propálil Zelenku.

Domácí měli poté několik dalších šancí ke skórování, Rácův pokus z mezikruží ani Málkův nájezd do havířovské klece nezapadly. Když se tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neprosadil i Sedlář, museli Hanáci litovat, že si do další části odnáší jen jednobrankový náskok.

V prostřední třetině byli už Kohouti produktivnější. Vše odstartoval gól v oslabení, kdy se osamocený Roman Rác vydal vstříc Zelenkovi, kterého prostřelil stejně jako Ogrizek v první třetině, tedy rychlým švihem zápěstí.

Další dvě trefy si Olomouc na svůj gólový účet připsala během minuty v polovině utkání. Zachar před svou cestou za havířovskou klec nahrál před ní Jakubu Lehečkovi, jenž dokázal přetlačit Zelenkův beton. Poté Rác našel před hostující svatyní volného Matěje Málka, který už jen doklepl kotouč za havířovského brankáře.

I hráči týmu AZ se ale dočkali gólového úspěchu. Při přesilové hře hostů dala olomoucká obranná čtyřka příliš mnoho prostoru a času Danielu Lešigovi, jenž z pozice mezi kruhy propálil Motáně.

Na začátku poslední třetiny se v přesilové hře trefil Ondřej Pozděna, jehož střela švihem propadla až za Zelenku. Po něm propálil z mezikruží havířovského strážce svatyně Aljaž Ogrizek. Poté došlo v hostující kleci k výměně, za Daniela Zelenku nastoupil Dominik Dvořák.

Havířov dokázal alespoň ještě jednou zareagovat. Motáň sice dokázal Smužův pokus vyrazit, dorážka Jana Pakera byla ale už nad jeho síly. Hanáci ale byli tím týmem, který řekl poslední slovo, když Roman Rác a Oldřich Heža svými trefami dokonali pěkné olomoucké představení.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Myslím si, že jsme k utkání přistoupili velmi zodpovědně. Celých šedesát minut hry jsme diktovali tempo, což bylo pro vývoj zápasu rozhodující. Po první třetině ale bylo vidět, že nás už dlouho trápí produktivita. To se nám třeba vymstilo v soubojích se Spartou a Slavií, kdy jsme se nemohli prosadit, zatímco soupeř poté dokázal vstřelit dvě tři branky.