Report ze zápasu OLO vs. ZLN (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(2:1, 2:1, 0:0)

logo

PSG Berani Zlín

Do první třetiny vstoupili o něco aktivněji hosté. Už ve čtvrté minutě dorážel u pravé tyčky Dobiášovo nahození Dluhoš, Schejbal se ale včas přesunul a puk včas vyrazil svými chrániči. O dvě minuty později se ale z gólu přece jen radoval Zlín, když zmatku před svatyní domácích využil Kristián Leška a vyražený puk doklepl do odkryté brány.

Až od modré čáry to o chvíli později zkusil Sedláček, nahození aktivního obránce ale Schejbal dobře viděl a i přes skupinku clonících hráčů betony sklapl včas. Ve čtrnácté minutě se znovu dostala ke slovu produktivní trojice Podlaha, Pěcha a Skopal. Elitní formaci útočníků stačilo pouhých dvacet jedna vteřin ke srovnání skóre, když přesně za Hufova záda zamířil Martin Pěcha.

O tři minuty později mohli jít domácí do vedení, když před brankou Zlína znovu dorážel Skopal s Podlahou, puk do odkryté brány ale dostat nedokázali. V závěru první třetiny se ale první lajna přece jen prosadila i podruhé, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou mezi tři tyče zlínské branky Miroslav Skopal.

Důrazný útočník to zkoušel chvíli před první přestávkou ještě jednou, u levé tyčky ale nenašel dost prostoru. Na začátku druhé části se ze srovnání radovali hosté, když faul jednoho z olomouckých hráčů potrestal Sebastian Fajkus. Mezi dvacátou pátou a dvacátou šestou minutou bylo před svatyní domácích znovu pořádné horko. Nejprve se těsně před Schejbalem protáhl Václavek, olomoucký brankář si jej ale dobře pohlídal.

O chvíli později mohl vrátit Ševcům vedení Kristek. Nikým nehlídaný útočník se před olomouckou brankou dobře zorientoval a snažil se dostrkat kotouč za Schejbala, ten ale včas nastavil levý beton. V polovině utkání se ale potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš-dostaneš“ a Kohouti podruhé v zápase vedli, když se po zmatku před brankou trefil až za záda Hufa Tomáš Holiš.

Ve třicáté sedmé minutě prokličkoval do útočného pásma Paťava, bývalému hráči Vsetína ale vracející se hráči včas sklepli puk z hole. Jen pár vteřin před koncem druhé třetiny poslal Kohouty už do dvoubrankového náskoku Josef Podlaha, který se ve vlastním oslabení prohnal až před Hufa a mířil přesně ke vzdálenější tyči.

Na začátku třetí dvacetiminutovky zkusil Schejbala překvapit střelou hned po buly Hefka, olomoucký brankář ale puk vyrazil betony. Ševci v závěru utkání ještě vsadili na hru bez brankáře, ani ta jim ale srovnání nepřinesla.