Report ze zápasu KOM vs. OLO (6:1)

HC Kometa Brno

logo

6:1

(3:0, 1:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Už v první minutě prosprintoval do útoku Skopal, v útočném pásmu si ale pomohl za hranicí pravidel, a tak putoval na dvě minuty za podražení na trestnou lavici. Kometě stačilo pouhých šest vteřin na to, aby Daniel Kowalczyk trefil odkrytou bránu. Necelou minut nato na modré napřáhl Vojtěch Kadlic a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V osmé minutě se těsně před brněnského brankáře protáhl Aulehla, hostující útočník však trefil pouze jeho betony. Olomoučtí se pak sice znovu aktivně tlačili do branky domácích, střelecky se jim ale v útočném pásmu příliš nevedlo. V jedenácté minutě se ze třetí branky a pohodlného náskoku znovu radovala Kometa, když se Matěj Svoboda protáhl před hostujícího strážce svatyně a mířil přesně.

O čtyři minuty později se do útoku znovu hnal rychlík Kořenek podporovaný Aulehlou, na zakončení ale neměl dost prostoru. Z rychlého protiútoku zahrozil Střondala, rozhodující chvíli mu ale sjel puk z hole. Hlavu pak Olomouckým pořádně zamotal Süss, který prokličkoval do útoku, obkroužil branku a z pravého kruhu střílel. Trefil však jen bránící hráče.

Na začátku prostřední části vedla Kometa už o čtyři góly, když se po důrazu před brankou prosadil Marek Minárik. Ve 34. minutě prokličkoval do útoku znovu aktivní Aulehla a Brnu přidělal pořádné starosti. Kolem branky se ale protáhnout nedokázal. Dvě minuty před koncem druhé třetiny mohl z pravé strany dorážet Krátký, domácí brankář se ale včas dokázal přesunout.

Na začátku závěrečné periody se před hostujícího strážce svatyně prohnal Svoboda se Střondalou, Galuška ale puk vyrazil. O chvíli později se domácí radovali z další branky, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Jan Süss. Necelých deset minut před koncem alespoň pokazil čisté konto Holíkovi trefou v přesilovce Tomáš Holiš. Jen pár sekund nato ale měla Kometa svůj šestibrankový náskok zpět, když přesně k pravé tyči a nad lapačku Galušky mířil Karel Plášek.