Report ze zápasu PRE vs. OLO (1:0)

HC ZUBR Přerov

logo

1:0

(1:0, 0:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Domácí Zubři začali aktivně, v šesté minutě byl blízko otevření gólového účtu Chytil, kterému však nepovolil skórovat brankář Machatý. Pěkným zákrokem se o chvíli později uvedl také Rachůnek, když po špatné rozehrávce zneškodnil rychlé zakončení Tomajka.

Další akce už byla gólová a slavil domácí tým. Dominik Dvořáček se prosmýkl do útočného pásma a Machatého překvapil dobře mířenou střelou. V závěru první části byl ještě ve velké šanci domácí Štědrý a také olomoucký Rosecký, po jehož střele zazvonila v MEO Aréně tyčka.

Prostřední dějství zahájili sice Zubři náporem, ale ten po chvíli opadl a hosté měli šance na srovnání. Nebylo jim však přáno, protože Rachůnek se roztáhl na brankové čáře při dorážkách Pospíšila a sólo Pernického také skončilo bravurním zákrokem přerovského kasaře.

Ke konci druhého dějství sahal po gólu už opět Přerov, jenže Kleniar po Chytilově přihrávce prováhal nejlepší moment na střelu a zakončil zblízka jen do betonu brankáře. A když se nevydařil ani průnik hostujícího Pospíšila, platil i po čtyřiceti minutách stav 1:0.

Ve třetí tercii se Olomoučtí snažili o vyrovnání, jenže nadšeně hrající Zubři pracovali v obraně skvěle. Když něco za zadní řady prošlo, tak byl na místě Rachůnek, jako například při příležitosti Handla.

Posunout skóre mohli modrožlutí šest minut před koncem, kdy nejprve střílel Kopeček a zakrátko po něm i Hlaváč. Nakonec však zůstalo v zápase u jediného gólu. Olomouc v závěru, po oddechovém času, sice zariskovala bez brankáře, jenže Přerov dostal kotouč daleko od své kasy a mohl se tak radovat ze zisku všech tří bodů.

OHLASY

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Byl to hodně těžký zápas. Myslím si však, že po většinu jeho průběhu jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme ale v první třetině neproměnili šance, proto skončila jen 1:0. Poté se hra, vlivem našich nepřesnosti a vyloučení, vyrovnala. Závěr utkání byl pak hodně hektický a nervózní z obou stran. Někteří hráči v tom konci měli větší, jiní menší vytížení. Byl z toho šťastný konec pro nás, takže jsme samozřejmě rádi za vítězství.