Report ze zápasu OLO vs. SUM (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(0:0, 2:1, 2:1)

logo

Draci Šumperk

Do zápasu vstoupili lépe Mladí Draci Šumperk, kteří Kohouty jen zřídka pustili ke střele, naopak soupeře drželi prakticky neustále v obranném pásmu. Sami se ale do koncovky nijak nehnali, a když už se ke střele dostali, byl na ně připraven brankář Machatý. Šance Šumperka na skórování se ještě zvýšily, když byl v osmé minutě vyloučen Tomajko, a přestože se hosté dlouho nemohli usadit v útočném pásmu, nakonec se puk dostal k Plhalovi, který zůstal nikým nehlídaný před olomouckou brankou. Machatého ale neprostřelil.

Chyby se začaly hromadit na obou stranách, ale ani jedna strana nedokázala soupeřova zaváhání využít. Neuspěla ani Plhalova střela, ani Tomajkův rychlý výlet do útočného pásma. Poté se ale obrázek hry obrátil a ze hry náhle měli více domácí. Ani oni se ovšem nedokázali dostat k nebezpečnějším střelám na branku. Bezesporu největší šanci první třetiny si připsal šumperský Mácha, který nastřelil tyč za Machatého zády. Od ní se ale puk odrazil jen před olomouckého brankáře.

Do druhé třetiny se vstup lépe vydařil domácím, vzápětí ale museli čelit další přesilové hře soupeře, když se Handl provinil podražením. Šumperk si tentokrát vypracoval více střeleckých příležitostí, ale žádná nebyla tak nebezpečná jako ta Plhalova z první třetiny. Poté už se Handl vrátil na led a hra se srovnala.

První branka byla k vidění v sedmadvacáté minutě, když Tomáš Dvořák kličkou překonal brankáře Kašpara a dostal Kohouty do vedení 1:0. Jen asi o minutu později domácí přidali ještě druhou branku z hole Tadeáše Pospíšila a mohli se radovat z dvoubrankového náskoku. Mladí Draci se dvěma brankami nenechali srazit na kolena a chvíli zase Olomouc přehrávali, branky se však dočkali až v 35. minutě při své třetí přesilové hře. Tu dokázal již po sedmnácti vteřinách využít Adam Rutar. V závěru třetiny se Drakům nabídla ještě jedna příležitost skórovat v početní výhodě, tu však nedokázali využít a do šaten tak šli s jednobrankovou ztrátou.

V poslední třetině byl zpočátku aktivnější Šumperk, z části i protože nepřesné olomoucké rozehrávky končily na zakázaném uvolnění. Postupně se ale obrázek hry opět srovnal a byli k vidění i zajímavější šance. Žižlevský se zkoušel obtočit kolem levé tyče Machatého branky, na druhé straně se musel blýsknout Kašpar proti střele Ondřeje Tichého.

V 46. minutě ujížděl sám na branku Dvořák, ale třetí branku Olomouce nepřidal. To se podařilo až o minutu později Ondřeji Tichému, který poslal puk přesně kolem vyrážečky Kašpara. Šumperk se dál tlačil do branky soupeře, Hepnar ani Rutar ovšem neuspěli, a stejně tak skóre nezměnil ani Žižlavský, který se dokázal prokličkovat až před branku Machatého.

Druhé branky se Šumperk dočkal až ve čtyřiapadesáté minutě, když spolu sváděli souboj o puk tři olomoučtí a tři šumperští hráči před brankou Machatého. Martinu Žižlevskému se podařilo kotouč vypíchnout přesně mezi betony Machatého a o tyčku jej dostal do branky. Olomouc ovšem odpověděla v 58. minutě, když Lukáš Pírek vyjel před Kašpara a dotlačil puk až za brankovou čáru. Šumperk ještě v poslední pětačtyřiceti vteřinách zkusila zkorigovat skóre tím, gól se mu však vstřelit nepodařilo, naopak chybělo jen pár centimetrů a Dvořák by trefil odkrytou šumperskou klec.

OHLASY

Pavel Sedlák (HC Olomouc): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, a že do toho musíme dát srdíčko, nasazení a zodpovědnost. S fauly nám to příliš nevycházelo, dopustili jsme se tří útočných faulů, ale naštěstí jsme dostali v oslabení jen jeden gól. Kluci to odbojovali a dnes si vydřeli vítězství.