Report ze zápasu TRI vs. OLO (4:3)

HC Oceláři Třinec

logo

4:3

(1:1, 2:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Hned v úvodu utkání vyzkoušel pozornost olomouckého brankáře Hegyi a vzápětí na druhé straně nádherná kombinace Lehečky a Voznicy skončila na betoně Kotrly. V osmé minutě rozezvonil Řezáč horní tyč Kůdelovy svatyně. Haas chtěl odpovědět, ale byl faulován, proto sudí nařídil trestné střílení. Olomoucký forward puk poslal po zemi kolem pravé brusle Kotrly přímo do třinecké brány a dostal svůj tým do vedení. V 16.minutě Adam Rufer po přihrávce Faksy vyrovnal na 1:1 po několika neúspěšných akcích Třince. Do konce třetiny se hrál vyrovnaný hokej, ale bez brankové příležitosti.

Druhá dvacetiminutovka patřila Ocelářům. Ve 25. minutě přijal na modré Danko Deveri přihrávku Řezáče a nedal olomouckému strážci svatyně žádnou šanci. Hned nato trefil Pavlík horní tyč olomoucké brány. V polovině utkání Třinečtí využilili dvojnásobnou přesilovou hru, když po parádní akci Pavlíka a Marosze se zblízka trefil za Kůdelovy záda Adam Rufer. Ke konci utkání pohrdli hosté naservírovanou dvojnásobnou přesilovkou po vyloučení Bajtka a Řezáče, proto Oceláři odcházeli do šaten s dvoubrankovým vedením.

První polovina poslední třetiny se mladí hokejisté ploužili po ledě jako ve zpomaleném filmu. Na hráčích je znát únava ze spousty odehraných zápasů za sebou. Hráči si raději chodili odpočinout na trestnou lavici. Teprve ke konci utkání dostala hra ty pravé grády. V 55. minutě snížil David Zachar na 3:2, ale třinecký Radek Faksa nenechal Werk arénu čekat dlouho na odpověď. Ještě v téže minutě se opět David Zachar trefil kolem pravé tyče třinecké branky a koriguje konečný výsledek na 4:3.

OHLASY

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání nebylo moc herně povedené. Ty tři body, co jsme uhráli, jsme potřebovali. Jinak s hrou nemůžeme být vůbec spokojeni. Dneska to byl velmi rozháraný výkon. Měli jsme problém poskládat sestavu, ale to nás vůbec neomlouvá. V následujících utkáních musíme podat lepší výkon.