Report ze zápasu HAV vs. OLO (4:2)

AZ Heimstaden Havířov

logo

4:2

(1:1, 1:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Utkání mělo z počátku velmi rychlé tempo a vyrovnaný průběh. Do první větší šance se sice dostal havířovský Byčkov, ale skóre se otevřelo na druhé straně. Satnislav Harabiš v 9. minutě zavezl v přesilovce puk do útočného pásma, nahodil jej na domácí branku a kotouč se nějakým odrazem dostal za záda brankáře Štipčáka. Pak Machatý nadvakrát vychytal opět Byčkova, ale na konci 10. minuty dobře vyřešili havířovští situaci 3 na 2 a Ondřej Backa srovnal na 1:1. Postupně získal AZ viditelnou převahu, ale i přes šance Bláhy či Pindela už branka v 1. třetině nepadla.

Druhá třetina už byla mnohem jednoznačnější, alespoň co se obrazu hry týče. Hosté se z pod velkého tlaku AZ dostávali jen občasnými výpady, či v části svých přesilovek. Změna skóre však dlouho nepřicházela. Machatý vychytal Byčkova a Čienčalu, na druhé straně měl během chvilky dvě šance Pospíšil. Až v čase 33:13 se v přesilovce dostal v mezikruží k puku Daniel Tomeček a střelou švihem vymetl šibenici olomoucké branky – 2:1. Pak už byly do přestávky k vidění jen nevyužité šance Pindela a Pavelka na jedné straně, či Handla na druhé.

Třetí třetinu začal AZ přesilovkou, jenže při ní ujel obráncům David Rosecký a přesnou střelou k tyči srovnal na 2:2. Havířovu pomohla k opětovnému získání vedení až další přesilovka. Ve 48. minutě v ní Machatý první střelu Pindela vyrazil, ale na dorážku Karla Dufka u druhé tyče už nemohl dosáhnout. Za necelou minutu už vedl AZ o dvě branky. Jan Čienčala trochu šťastně tečoval Pavelkovu střelu od modré k tyči a Machatý už na to nestihl reagovat.

V závěrečné desetiminutovce sice ještě bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale výsledek 4:2 už se nezměnil a Olomouc se tak vrací z Havířova bez bodu.