Report ze zápasu OLO vs. KOU (5:6)

HC Olomouc

logo

5:6

(3:3, 2:2, 0:1)

logo

HCM Warrior Brno

Hra ze začátku vypadala velmi vlažně, žádný z týmů se nedostal do vyložené šance. Pak ale začaly gólové hody. V šesté minutě se do brejku dostali hosté, který proměnili. Střelu vyraženou Machatým dorazil Nico Geidl. Hned po buly mohli ruce zvedat znovu, to se sám před gólmana dostal opět Nico Geidl a Warriors se dostali do dvoubrankového vedení. To jim nevydrželo ale dlouho, protože ani ne za minutu po obdrženém gólu se domácí Kohouti dostali do velkého tlaku před bránou Atanasiadise, který svou dorážkou zužitkoval David Rosecký. Nejspíš jim k tomu pomohl i oddechový čas, který si vzali trenéři před oním střídáním.

Hra poté nabrala solidní tempo. Další šance měli Geidl a Vašenka, kteří ale v dobré pozici netrefili puk. Olomoucký útočník ale skóroval hned na to. Brněnský obránce ztratil puk ve vlastním pásmu a Ondřej Tichý trefil tak dokonale šibenici, že se puk dorazil od ní přímo na brankovou čáru, kde jej dorazil za bezmocného gólmana Jan Vašenka. Hosté ale si vzali vedení rychle zpět, když se dobrou individuální akcí od mantinelu až před gólmana prosadil Martin Snášel. Ani to však Kohouty neodradilo a za dvě minuty bylo srovnáno. Hladiš vypálil od modré a David Rosecký jeho střelu ztečoval do růžku brněnské brány.

Na začátku druhé periody měl dobré šance Kudrna, ale neproměnil je. Pak za šarvátku před Machatým byli vyloučeni Vašenka s Bernovským a Brno ztratilo ve hře ve čtyřech tlak, který mělo na začátku třetiny. Olomouc toho využila a už v rovnovážném počtu Pospíšil našel volného Jana Vašenku, který poslal domácí poprvé v zápase do vedení. To nevydrželo dlouho. Krška našel zpoza brány volného Nica Geidla, který zkompletoval hattrick ranou pod horní tyč.

Poté se předvedli gólmani. Machatý nejprve vykryl Sedláka a Atanasiadis zlikvidoval samostatný únik Dvořáka. Nenápadnou střelu od mantinelu poslal Lukáš Pírek Kohouty zase do vedení. Warriors se nedali a šance Mrkvici a Bernovského volali po gólu. Ovšem ta Roseckého na druhé straně také. Dočkali se ale hosté. Akci na jeden dotek zakončil do prázdné brány Nico Geidl. Další možnost Machatý zlikvidoval, ale Pernický hostům nabídl na konci třetiny první přesilovku v zápase. Tu už mohl zužitkovat první útok Warriors, ale Machatý se rozchytal a nepustil dorážky hostů za svá záda.

Pokračování přesilovky ve třetí třetině nebylo zdaleka tak nebezpečné. Po oslabení se za olomoucké mužstvo připomněl Pírek, na druhé straně kontroval Krška. Zlomový moment zápasu přišel po vyloučení Pírka. Kapitán hostů Jan Bernovský dorazil puk odražený od Machatého do olomoucké sítě. Olomouc musela srovnat, ale na puku se jí příliš nedařilo. Další potyčka skončila hrou ve čtyřech, ve které měl obrovskou šanci Kudrna, kterého vychytal domácí gólman. Na druhé straně zakončoval v dobré pozici Vašenka nad.

Hosté nadále zůstávali aktivní, ale gól navíc nepřidali ani po šancích Geidla a Kudrny. Pět minut před koncem měl na holi srovnání Dvořák, který ale nedokázal zvednout puk nad Atanasiadisův beton. Možnost ke srovnání nabídl ještě domácím faulem Koryčánek, ale Kohouti se v přesilovce nedostali do vážnější šance. Warriors si poslední minuty zkušeně pohlídali a odvezli si z olomouckého ledu všechny tři body.