Report ze zápasu OLO vs. HBR (7:2)

HC Olomouc

logo

7:2

(2:1, 2:1, 3:0)

logo

BK Havlíčkův Brod

Hosté se rychlou brankou v úvodu utkání dostali do vedení. Domácí obraně ujel Martin Hadrava, který zasunul kotouč mezi Motáňovy betony. Zanedlouho ale bylo vyrovnáno, když Hežova střela z pravého kruhu byla sražena na hůl Jakuba Lehečky, jenž neměl problém s doklepnutím puku do prázdné klece.

Do přestávky se mohli olomoučtí borci radovat ještě jednou. Rebelové trestuhodně nechali mezi kruhy volného Aljaže Ogrizka, který přízemním pokusem zápěstím zamířil přesně k levé tyči Dolejšovy svatyně.

Havlíčkovu Brodu se podařilo srovnat krok po první přestávce, kdy se Martin Hadrava schoval za olomouckou branku, a poté rychlým vyjetím dokázal překvapit Motáně, který nestihl svůj beton včas přirazit k tyči.

V polovině střetnutí se však Hanáci vrátili do vedení. Po pravé straně si to do útočného pásma namířil Haas, jehož přihrávka před Dolejše zasáhla brusli Jakuba Voznici, od které touš doklouzal do hostující klece. Na rozdíl dvou branek pak zvyšoval ve dvojnásobné přesilové hře Roman Rác, jenž využil svého postavení mezi kruhy, kam se od havlíčkobrodského brankáře odrazil puk po ráně Ustrnula, a rozvlnil síť Rebelů počtvrté.

Závěrečné dějství patřilo Olomouci, což se potvrdilo i gólově. Mora nejdříve udeřila na začátku, kdy Voznica z levého kruhu nastřelil touš před Dolejšovu klec, odkud se poté kotouč odrazil od brusle Jakuba Lehečky za záda hostujícího strážce svatyně. Vše v závěru dokonal Jakub Voznica, který dvěma přesnými trefami zkompletoval svůj hattrick.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Kluci utkání vzali velmi zodpovědně. I přes vyrovnanou první polovinu, co se skóre týče, jsme měli hodně šancí, kterých jsme však bohužel nevyužili. Byl jsem ale přesvědčený, že je to jen otázka času, kdy nějaký gól vstřelíme. Od poloviny zápasu jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli.