Report ze zápasu OLO vs. TRI (3:9)

HC Olomouc

logo

3:9

(2:2, 1:2, 0:5)

logo

HC Oceláři Třinec

Vstup do zápasu se Kohoutům nepovedl, již v pětatřicáté sekundě otevřel skóre zápasu třinecký Matouš Čmiel. Domácí se ale nenechali zastrašit a neohroženě vrhli své síly do útoku. V páté minutě proměnili své snahy ve vyrovnávací branku. Po závaru před Švančarou se k puku dostal Vojtěch Pernický, který poslal puk za záda hostujícího gólmana.

Hned z další akce mohli Oceláři znovu odskočit do vedení, ale Kaplan výborným zákrokem udržel nerozhodný stav. Třinečtí byli o něco lepším týmem, svůj tlak přetavili v druhou branku v osmé minutě, kdy Kaplana překonal Ondrej Rybnikár. Domácí další inkasovaná branka trochu zaskočila, hosté aktivně napadali jejich rozehrávku a Kohouti se nemohli dostat s pukem na holi do útočného pásma.

Ve čtrnácté minutě mohli diváci sledovat první přesilovou hru zápasu, kterou dostali k dispozici domácí po faulu Marguše. V početní výhodě Hanáci prověřili Švančaru několika střelami, ale ani jedna z nich neprošla za brankovou čáru. V závěru úvodní třetiny hráli Kohouti další přesilovou hru, ale v té se hosté velmi úspěšně bránili a Švančara neměl příliš práce. Zdálo se, že Oceláři si svůj jednobrankový náskok přenesou do druhé části, ale čtrnáct sekund před koncem se po chybě hostujícího Konderly dostal k puku Tobiáš Handl, který poslal kotouč až za záda hostujícího gólmana a vyrovnal stav utkání na 2:2.

V úvodu druhé třetiny mohli diváci sledovat vyrovnaný hokej, ani jeden z týmů se nedokázal dostat do výraznější šance. Skóre se měnilo poté, co trojice domácích hráčů ujela do přečíslení tři na dva, zakončující Vojtěch Pernický měl před sebou prázdnou bránu a poprvé v zápase poslal Kohouty do vedení.

Po vstřelené brance Hanáci přidali na tempu, ale vlastní nedisciplinovanost je srazila, neboť Třinec dokázal využít dvě nabídnuté přesilové hry. Prvním úspěšným střelcem se stal Lukáš Bulava, když napřáhl na modré čáře a jeho střela prošla až za Kaplana. Druhou početní výhodu zužitkoval Lukáš Králík, když dorážel před domácím gólmanem.

Ani dva inkasované góly nezastavily aktivitu domácích hráčů. David Rosecký ujížděl v samostatném úniku, ale Švančara udržel vedení svého týmu. Následně předvedli Hanáci závar před brankou hostů, ale Oceláře podržel výborně chytající brankář. V závěru třetiny Dvořák vypálil z velkého úhlu, puk Švančarovi propadl, ale jen proskákal po brankové čáře a následně jej hostující obrana odpálila pryč.

Třetí třetina se pro Kohouty nevyvíjela úplně nejlépe, neuběhly ani tři minuty a Třinec navýšil své vedení. Lukáš Králík se ocitl ve správný čas na správném místě a z bezprostřední blízkosti nekompromisně propálil Kaplana. Hanáky jako by inkasovaná branka zaskočila, nedokázali se dostat do tempa. Oproti tomu Ocelářům tento gól přinesl klid na hokejky.

V sedmačtyřicáté minutě byli domácí hráči nedůrazní po vhazování, čehož dokázal využít Pavel Matěj, který přidal další gól do domácí branky. O minutu a půl bylo pro Kohouty ještě hůře, Ondrej Rybnikár vsítil svůj druhý gól a vyhnal Kaplana z branky.

Do domácí svatyně se postavil Špunar, ale ani on nedokázal zabránit střeleckým hodům hostů. Kohouti si sice dokázali vypracovat několik dobrých příležitostí, ale Švančaru už žádný další puk za svá záda nepustil. Oproti tomu Šimon Mikler prostřelil Špunara, když v přečíslení dva na jednoho vzal zodpovědnost na sebe a trefil přesně do horního růžku. Poslední branku zápasu vstřelili hosté ve vlastním oslabení, když pláchli Rybnikár a Matouš Čmiel, druhý jmenovaný si připsal druhou branku v zápase a stanovil konečné skóre na 3:9.