Report ze zápasu OLO vs. PRE (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 0:2, 1:1)

logo

HC ZUBR Přerov

Utkání slibovalo hned od prvních minut rychlý spád, po třiasedmdesáti minutách totiž otevřel skóre Patrik Kleniar, který se zbavil obránců a přesnou střelou rozvlnil síť za Špunarovými zády. Hosté pokračovali v dobrém tempu i nadále, branky se však nedočkali ani při početní výhodě. V deváté minutě si pak první větší šanci vypracovali také domácí, když Handl s Tomajkem ujeli do přečíslení dva na jednoho, ale první jmenovaný přestřelil branku. Podobně skončil i pokus Pírka, který se o minutu později dokázal prokličkovat před Postavu.

Přerovský brankář musel proti velké šanci domácích zasahovat teprve v jedenácté minutě, kdy se dostal do samostatného úniku Ondřej Tichý, ale narazil jen na Postavův beton. V patnácté minutě se pak nabídla přesilová hra i domácím, kteří ale dlouho měli problémy jen dostat se do pásma. Nakonec ale Rosecký zkusil vystřelit z první a Postava se musel blýsknout dalším skvělým zákrokem. Po skončení oslabení se Přerov opět vrátil trochu do tempa a ještě před první přestávkou mohl zvyšovat na 2:0 Chytil, který zůstal sám před olomouckou brankou, ale střela mu nesedla.

Na začátku druhé třetiny byl dvěma minutami potrestán Hlaváč, ale Přerov dokázal zahrozit i ve vlastním oslabení a do brejku ujel Patrik Kleniar. Ten svůj první pokus sien neproměnil, byl však faulován a z následného trestného střílení už zvyšoval na 2:0 z pohledu hostů. O rychlou odpověď se mohl postarat Handl, ale ten svůj únik neproměnil.

Další průběh byl ovlivněn řadou vyloučení, která však nedokázala ani jedna strana potrestat, ačkoliv do zajímavých šancí se dostal jak olomoucký Dvořák, kterého vychytal Postava, tak přerovský Kopeček, jehož střelu Špunar objevil na poslední chvíli. Skóre se znovu měnilo až ve 34. minutě, když Tarnoczy uvolnil Daniela Ministra, který přidal třetí branku do olomoucké sítě.

Domácí poté vystřídali brankáře, místo Špunara do hry nastoupil Kaplan, ale hosté nedokázali využít nerozchytaného soupeřova brankáře a tak si nesli do třetí části tříbrankové vedení. Na jejím začátku byli opět aktivnější hráči Přerova, jejich elán zchladilo až vyloučení Kleniara, při kterém si domácí konečně dokázali vytvořit alespoň krátký tlak, gól z toho však ještě nevytěžili.

Ten přišel až po vyloučení Vohrabala, když Tadeáš Pospíšil provezl puk přes polovinu hřiště a prudkou střelou připravil Postavu o čisté konto. Tentýž hráč o chvíli později nebezpečně tečoval, ale další branky už se Kohouti nedočkali a na konečných 1:4 tak upravil gólem do prázdné branky kapitán hostujícího celku, David Šimanský.