Report ze zápasu OLO vs. SUM (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:0, 1:1, 1:1)

logo

Draci Šumperk

Do zápasu vstoupili lépe hráči Olomouce, kteří se v prvních minutách tlačili do útočného pásma a soupeře téměř nepustili ke střele. Nic se nezměnilo ani při vyloučení domácího Dvořáka a po jeho skončení si dokázal před branku Kašpara vyjet Pospíšil, který ale ani na dvakrát nedokázal brankáře hostů překonat.

Šumperk se k lepším výkonům nadechl až se začátkem své druhé přesilové hry, kdy krátký tlak korunoval střelou Robin Kaplan, ale na svého jmenovce Martina nevyzrál. Šumperský útočník byl nejaktivnějším hráčem svého týmu také v dalších okamžicích, kdy se mu podařilo vystihnout soupeřovu rozehrávku, ale z gólu se neradoval ani tentokrát.

Největší šance se Šumperku naskytla čtyři minuty před koncem třetiny, když zůstal před Kaplanovou brankou nepokrytý Hepnar, ten ale promáchl a o chvíli později tak mohl skóre otevřít Tobiáš Handl, který zůstal zapomenutý u branky hostů a z dorážky Kašpara překonal.

Do druhé části vstoupili nepatrně lépe hosté a už v první minutě se po vyrovnání natahoval Veselý, toho však včas odstavili od puku domácí hráči. Ti si také o chvíli později vyzkoušeli první přesilovou hru, také oni však svou první příležitost nedokázali využít. Až po vypršení trestu se do zajímavé pozice dostal Zembol, ale bekhendem branku přestřelil. Následně se ale domácí dopustili několika zaváhání v obraně a to potrestal Jakub Horký, který zamířil na vzdálenější tyč Kaplanovy branky.

Příležitost k dokonání obratu měli Robin Kaplan s Krejčím, kteří ujížděli v přečíslení dva na jednoho, ale první jmenovaný vzal celou akci na sebe a s jeho střelou si olomoucký brankář dokázal poradit. Vzápětí se na druhé straně dostal za soupeřovu obranu Ondřej Tichý, ale ani on neuspěl. To se ale podařilo o dvě minuty později Tobiáši Handlovi, který se dostal do stejné pozice a svým druhým gólem v utkání vrátil Kohoutům vedení.

Na začátku poslední třetiny dohrával Šumperk zkrácenou přesilovou hru, ale ta se mu vůbec nepodařila, stejně jako početní výhoda o dvě minuty, která přišla o dvě minuty později. Jen krátce po jejím skončení naopak musel zasahovat Kašpar, když Handl s Tomajkem několika dorážkami vyvolali zmatek v jeho brankovišti. Skóre se znovu měnilo o dvě minuty později, když všem ujel David Rosecký a střelou pod beton svůj tým poslal do dvoubrankového náskoku.

O rychlou odpověď se mohli postarat Horký s Kaplanem, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho, jejich akci ovšem ukončila nepřesná přihrávka. Hostům se pak nabídla přes minutu dlouhá přesilová hra pěti proti třem, ale ani tentokrát ji nedokázali využít. Na tři dva se jim podařilo snížit až dvě a půl minuty před koncem zápasu po přesilovkové akci Robina Kaplana, Jakuba Horkého a zakončujícího Joshua Máchy. V závěru se Draci ještě uchýlili ke hře bez brankáře, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

Tři body si tak ponechává Olomouc, která stále drží naději na záchranu v nejvyšší soutěži.