Report ze zápasu OLO vs. KLN (6:0)

HC Olomouc

logo

6:0

(3:0, 1:0, 2:0)

logo

SC Kolín

Olomouc do zápasu nevstoupila přesvědčivě, Kolín měl totiž v úvodních dvou minutách hned dvě jasné tutovky. Nejprve se kapitán Zdeněk zkoušel prosadit rychlou střelou zápěstím, avšak ani on, ani následná akce Pouleho nezůstala proměněna. Toho ale využili domácí, když se brankově prosadili hned z první nabídnuté šance. Josef Podlaha se protáhl mezi obránci a střelou z mezikruží trefil přímo skulinku mezi betony brankáře Březiny.

Domácí ve svém tlaku pokračovali, potvrzením tohoto výroku byla už druhá branka Josefa Podlahy, který se dokázal prosadit z podobné pozice jako u první branky, když brankář Kolína znovu nedokázal najít na jeho pokus účinný recept. Ve 13. minutě se nicméně zápas mohl vydat úplně jiným směrem, než kam nakonec dospěl. Vrabec se totiž objevil před Schejbalem úplně sám, avšak svůj individuální průnik, i díky časové tísni, do brankového konce nedovedl. Po této akci se mohla použít otřepaná fráze - nedáš, dostaneš. Kohouti totiž svou hru znovu zvýšili o několik rychlostních stupňů, což vedlo k čistému hattricku Josefa Podlahy, jenž si připsal třetí branku z velice podobné pozice jako u předchozích.

Druhá perioda, do které startovali Olomoučané s tříbrankovým náskokem, začala střídáním brankařů na straně hostí. Místo Březiny, který obdržel tři branky z 18 střel, se v brance objevil David Mašek. Ve 23. minutě ale mohl být právě opět svědkem už čtvrté branky Podlahy, díky výbornému zákroku ale zabránil olomouckému forvardovi k ještě méně vídanému přísunu branek než je čistý hattrick. Mladí Kohouti si ale tuto akci nemuseli dlouho vyčítat, protože už v 27. minutě se prosadil po kompletním rozebrání obrany a přihrávce Kořenka „do prázdné branky“ David Kalač.

Po této brance se zdálo, že domácí manšaft má zápas pod svou taktovkou. Předpokládaný vývoj ale narušil Štefka, který poslal Zdeňka velice tvrdým faulem na led. Kolínský kapitán se po zákroku hodně dlouho zvedal, nakonec ale mohl ve hře pokračovat. Štefka si však za svůj faul kromě osobního trestu vysloužil i pětiminutový trest, což znamenalo zajímavou možnost pro hosty. Žádné branky se ale během pěti minut nedočkali, šancí měla navíc v tomto oslabení více spíše Olomouc. Po konci početní výhody Kolína se pak následně do nadějné pozice dostal Krátký, milimetrový pas Vosátka však v branku nezužitkoval. Mašek si totiž zapsal další efektní zákrok. Do druhé pauzy se už nic nezměnilo, do třetí třetiny tak Kolín vstupoval už se čtyřbrankovým mankem.

Závěrečná část základní části, a jak se později ukázalo, i samotného zápasu začala zvýšením už tak výrazný rozdílu ve skóre, a to když se ve 43. minutě nachomýtl Jiří Krátký v pravý čas na pravém místě zrovna ve chvíli, když se k němu odrazil puk po střele Kažimíra. Kolín se do velkých možností, možná už i díky vědomí velkého manka na Olomouc, nedostával. Hanáci si už závěr zkušeně hlídali, tudíž ani oni se už do bezhlavých útoků nechtěli hnát, což dohromady vyplynulo v ne moc atraktivní fázi utkání. Jedinou zajímavou akci si zapsalo duo Klesla-Podlaha, které při závaru trefilo těsně po sobě obě tyčky Maškovy branky. Závěr zápasu ale nakonec nečekaně přinesl poslední branku. V době, kdy už se většina diváků zvedala se sedaček k odchodu, se prosadil po sebevědomém průniku Tadeáš Aulehla, čímž stanovil konečný výsledek zápasu 6:0 ve prospěch domácího týmu.