Report ze zápasu SLA vs. OLO (3:2)

HC Slavia Praha

logo

3:2

(0:1, 3:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Jako první se ale střelecky prosadili hosté. Martin Pěcha v krátké době nejdříve nechal vyniknout Vecku, následně ale zamířil přesně k bližší tyčce a otevřel skóre. Sešívaní se ve zbytku první periody snažili o vyrovnání, v dobrých pozicích ovšem místo střelby volili ještě nahrávku, a tak přišli o několik slibných příležitostí.

Červenobílí se prosadili až v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy tvrdý pokus Holého od modré čáry lehce tečoval Viktor Martínek a olomoucký gólman na to už nezvládl zareagovat. Blízko druhé trefy byl Janča, po akci Šilhana ale byl v brankovišti zablokován protihráčem, a tak nezvládl doklepnout volný kotouč do odkryté klece.

Z vedoucí trefy se nakonec radoval Jan Grim, který nejdříve kotouč vybojoval, nahrál Brožovi a po zpětné přihrávce zamířil přesně za přesouvajícího se brankáře. O chvilku později jel ve vlastním oslabení sám na Schejbala Furch, střelou pod horní tyčku ale neuspěl.

Necelé tři minuty před koncem druhého dějství přišla velká chvíle Jakuba Zderadičky. Poté, co naskočil do hry z trestné lavice, zpracoval dlouhou přihrávku od Martínka a přesnou ranou ke vzdálenější tyči navýšil slávistické vedení.

Do třetí periody naskočili hosté skvěle a několikrát prověřili Vecku. Olomouc využila svůj tlak až ve 48. minutě, když střelu od modré vyrazil sešívaný brankář jen vedle sebe, kde stál připravený Miroslav Skopal a podél gólmana doklepl kotouč do sítě. Červenobílí následně střežili těsný náskok a bez větších problémů se jim to dařilo až do konce zápasu. V závěru utkání se jim navíc dařilo držet puk, a tak se Olomouc nedostala ani ke hře bez brankáře.