Report ze zápasu LIB vs. OLO (3:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

3:2sn

(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Diváci ve slušně zaplněné Home Cedit aréně byli svědky zajímavého klání hned od úvodních minut. Skóre mohl otevřít Bulíř, který jel sám vstříc Konrádovi. Olomoucký gólman velmi efektně zasáhl a vysloužil si uznalý potlesk publika.

Liberečtí byli nadále aktivnější, Konrád i nadále odolával. Podařilo se mu zneškodnit i velký tlak domácí mladé lajny Lakatoš-Ordoš-Jašek, která velmi interesantně dorážela na olomouckou klec v polovině úvodní třetiny. Rušno bylo i na druhé straně. Když ale Ostřížek nedotlačil kotouč za Willova záda, skončila perioda bez branek.

Síť se poprvé rozvlnila v prostředním dějství. Redenbach adresoval zpoza brány přihrávku na modrou čáru Tomáši Havlínovi, jablonecký rodák si srovnal kotouč na holi a posléze vypálil zápěstím nechytatelně do horního růžku. Mladý obránce se radoval ze své první extraligové trefy v kariéře.

Kohouti zakokrhali ve vlastním oslabení. Vyrůbalík obral o kotouč Bulíře a vyrazil do rychlého kontru. V závěru akce kapitán Hanáku oslovil Marka Laše, který ranou k tyči zaskočil Willa. Těsně před druhou sirénou ale po buly pálil přesně Jan Stránský, proti jeho svižné střele byl Konrád zkrátka bezmocný.

Ve třetí dvacetiminutovce se na branku dlouho čekat nemuselo. David Ostřížek si vybruslil od pravého mantinelu na vrchol kruhu, odkud propálil nešťastného Willa, který měl zakrytý výhled.

Při šelmách stálo pak i štěstí, když Laš v obrovské šanci zakončoval do tyče Willovy klece. V samotném závěru základní hrací doby se blýskl Konrád, jenž famózně zasáhl proti střele Stránského. Tento zákrok poslal utkání do prodloužení.

Ani nastavená pětiminutovka však nerozhodla, přestože Bílí Tygři disponovali dvouminutovou přesilovkou. Utkání tak dospělo až do nájezdů. V nich byli úspěšnější hosté, kteří proměnili. Vítěznou trefu obstaral v rozstřelu Lukáš Krenželok. Olomoučtí hokejisté si tak zpod Ještědu odvezli jen bod.

OHLASY

Filip Pešán (HC Bílí Tygři Liberec): Opět jsme narazili na naší nejslabší stránku – neproměňování šancí. Brankář Konrád nicméně chytal skvěle celý zápas. Ve druhé třetině jsme dominovali a měli jsme jednoznačně odskočit na větší rozdíl. V závěru jsme tak byli rádi, že jsme uhájili alespoň bod. Je určitě plus, že jsme zvládli nájezdy. Roman Will nám v nich zajistil vítězství.