Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:4)

BK Mladá Boleslav

logo

3:4p

(1:0, 2:0, 0:3 – 0:1)

logo

HC Olomouc

Domácí celek začal velmi aktivně, když hned v prvním střídání tečoval Orsava nahození od modré čáry k tyči, Konrádův beton byl ale na místě. Hned o několik okamžiků později selhal nezkušený Kousal, když po přistrčení kotouče od Pabišky stál nikým neatakován metr před brankovištěm, nicméně kotouč poslal jen do hrudi olomouckého brankáře. Ale Bruslaři byli za svou aktivitu odměněni. Orsava pronikl do útočného pásma, nicméně neudržel rovnováhu a upadl. Všichni hráči kromě Jakuba Valského ztratili přehled o situaci a boleslavský útočník na hranici brankoviště napálil puk za dezorientovaného Konráda.

Olomouc působila na ledě hodně opatrným dojmem, bylo zjevné, že hlavním cílem bylo nepouštět nabuzenou Boleslav do nebezpečných situacích po vlastních chybách. Největší šanci prvního dějství tak ze strany hostů zaznamenal Irgl, jenž nebezpečně vypálil ihned po vhazování, Maxwell však byl pozorný a svými chrániči vytlačil ostrou ránu těsně nad bránu. Boleslavští pokračovali v aktivní hře a byli to oni, kdo mohl zapsat další vstřelenou branku. Ve vlastním oslabení ujeli Žejdl s Valským a prvně jmenovaný v ne zcela ideálním střeleckém postavení nedokázal zvednout kotouč nad Konrádův beton.

Se sirénou ukončující první dějství byl vyloučen olomoucký Strapáč, Středočeši si tak přenesli kompletní dvě minuty do druhé třetiny. V té si domácí vypracovali vlažný tlak a Konrád musel zasahovat jen proti ráně Kotvana. Mužstvo z města automobilů bylo paradoxně nebezpečnější při hře s plným počtem hráčů na obou stranách. Nejprve se nadvakrát ocitl v dobré pozici Pacovský, ani v jednom případě ale nedostal kotouč pod kontrolu takovým způsobem, aby mohl zakončit s dostatečnou razancí.

Ustrašený výkon Mory tak Mladá Boleslav dokázala potrestat až před druhou sirénou, kdy se dokázala dvakrát prosadit v rozmezí jedné necelé minuty. Nejprve vyrobil hrůzostrašnou hrubku jeden z hostujících obránců, kdy nabídl chybnou rozehrávkou Bruslařům přečíslení tří proti jednomu. Po rozvážném ťukesu zakončoval střelou k tyči Jakub Klepiš. Trenér Kýhos nechal úspěšnou formaci na ledě a vyplatilo se. Při další brejkové situaci našel Pacovský znovu Jakuba Klepiše. Ten sice nezpracoval ideálně, ale všimnuv si vyjetého Konráda objel branku a přes bránícího hráče zasunul do odkryté branky.

O neslýchané převaze domácího týmu svědčil i fakt, že po odehraných 40 minutách činil poměr střel na branku 25:8. Pokud Olomoučtí chtěli myslet na zvrat, museli předvádět v poslední třetině úplně jiný hokej. A to se také stalo. Už po dvou minutách hry Maxwell vyrazil kotouč jen před sebe a ten pohodlně dorazil do poloodkryté branky Miroslav Holec. Poté si boleslavský brankář vybral hodně slabou chvilku. Při přesilovkovém nahození Marka Laše ze středního pásma Maxwellovi vypadla hůl a právě o ni se mu kotouč odrazil mezi betony a pomalu doklouzal za brankovou čáru. Tato nešťastná chvíle ke smůle domácího gólmana bude jistě plnit nějaký čas sportovní sestřihy.

Mora si šla tvrdě za svým a dočkala se vyrovnání. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou se do brankoviště po podklouznutí Dlapy natlačil Eberle a ztracený kotouč dorazil za Maxwellova záda Marek Laš. Opařená Boleslav si vyzkoušela roli svého soupeře z prvních dvou třetin a rázem tahala za kratší konec provazu. Do prodloužení si Bruslaři přenesli početní výhodu, k ohrožení Konráda se ale nepropracovali. A tak podél mantinelu ujel Petr Strapáč, naznačil kličku a vystřelil hostům druhý bod. Zároveň tak dokonal obrat, kterému mohli věřit snad jen ti nejzarytější fanoušci olomouckého hokejového klubu.

OHLASY

Vladimír Kýhos (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. První a druhá třetina byly z naší strany výborné. Měli jsme dobrý pohyb, a i když je Olomouc nebezpečná dopředu, tak jsme jí moc šancí nenabídli. Stav 3:0 po dvou třetinách by mělo zkušené mužstvo pohlídat. Nedokážu pochopit naši hru ve třetí třetině, co se s hráči stalo. Nevím, jestli si nevěří, ale v takovém případě nemůžou hrát extraligu. My jsme sami nabídli Olomouci vyrovnání. Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí, co pro to všechno udělal.