Report ze zápasu OLO vs. LIB (5:6)

HC Olomouc

logo

5:6

(2:0, 2:5, 1:1)

logo

Bílí Tygři Liberec

Z první branky utkání se radovali Kohouti, a to poměrně brzo. Už ve čtvrté minutě zvedala ruce nad hlavu Paličkova lajna, když se právě střela Filipa Paličky dostala po odrazu od bránícího hráče až za záda Žajdlíka. Na další gól už si ale fanoušci na olomouckém zimním stadionu museli počkat déle. Až necelé tři minuty před koncem první třetiny rozvlnili domácí znovu síť za libereckým brankářem, když Kuba dobře našel volného Michala Smutného, který mířil přesně k pravé tyči.

Na začátku prostřední části vedli Hanáci už o tři góly, když Tomaník prostrčil puk na volného Jana Beiera, a ten střelou do levého horního růžku nedal Žajdlíkovi šanci. O chvíli později se mohl Beier zapsat mezi střelce podruhé, když jej tentokrát našel ve vlastním oslabení Palička, olomoucká šestnáctka ale libereckého brankáře nenachytala.

Jen o dvacet vteřin později se ale o slovo poprvé přihlásili Liberečtí, když faul domácích potrestal přesnou střelou Jiří Průžek. Kohouti se snažili bleskově odpovědět, Macuh ale puk za připraveného Žajdlíka z bezprostřední blízkosti neprocpal. Netrvalo dlouho a Hanáci si přece jen svůj tříbrankový náskok brali zpět, když po důrazu před brankou doklepl kotouč za Žajdlíka Marek Husták.

Neuběhly ani dvě minuty a z branky se znovu radovali Tygři, když puk za Matouška doklepl pohotový Michal Teplý. V polovině utkání potrestali další z faulů domácích Severočeši, když se trefil Tomáš Nezbeda. O minutu později si Tomáš Nezbeda připsal další bod za druhou branku v utkání.

Ve 34. minutě mohl Nezbeda zkompletovat hattrick, Matoušek se ale proti jeho střele dobře přesunul. O chvíli později však na olomouckého brankáře vyzrál jiný z libereckých útočníků, a to Jan Šír, který tak otočil vývoj utkání zápasu a zároveň pátou brankou vyhnal Matouška z branky.

Ovčaři, který Matouška vystřídal, se v bráně ještě ani nerozkoukal a už za ním zvonila tyč po střele Šíra. O chvíli později navíc navýšil náskok Liberce rychlonohý Jiří Průžek, který mířil ke vzdálenější tyči. Dvanáct minut před koncem se na Ovčařiho znovu hnal Nezbeda, proti jeho střele do pravého růžku ale Ovčaři stihl zasáhnout. Naději na body vrátil Olomouckým Rok Macuh, který devět minut před koncem poslal puk do pravého růžku Žajdlíkovy branky. Na vyrovnání však už Hanákům síly nestačily.