Report ze zápasu TRI vs. OLO (5:1)

HC Oceláři Třinec

logo

5:1

(1:0, 4:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Třinečtí mladíci v úvodu utkání dostali k dispozici dvě početní výhody, v těch ale příliš nezahrozili a krátce po vypršení druhého trestu Olomouce málem inkasovali. Kohouti vytvořili v brankovišti Štěpánka slušný závar, procpat puk do sítě se jim ale nepodařilo. Následně museli hosté znovu do čtyř a Kaukič zpoza branky přihrál do dobré pozice obránci Radzienciakovi. Třineckému obránci ovšem na vrcholku kruhů přeskočil puk hokejku a místo střely na branku musel Radzienciak pro kotouč do středního pásma.

Vzápětí už se hráči v bílých dresech dočkali. S pokusem Kaukiče si ještě Ovčaři poradil, vyražený puk se ale ocitl na holi Adama Rašky a patnáctiletý útočník domácího týmu z pravé strany zakončil přesně. Následně ale předvedl olomoucký brankář povedený zákrok. Irgl od mantinelu našel zcela volného Przybylu, jenž zakončoval z mezikruží, na svého bývalého spoluhráče si ale nepřišel.

Začátek druhé třetiny ovládli zcela jasně hráči v bílých dresech. Po přihrávce Kaukiče zakončoval Jonáš Peterek a zařídil svému týmu dvoubrankové vedení. A to ani zdaleka nebylo vše. Zhruba o dvě minuty později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, to když ránu Homoly tečoval do sítě Lukáš Irgl. Hostující trenéři reagovali vzetím oddechového času, ten ale jejich svěřencům příliš nepomohl.

V čase 23:56 ujel do brejku Michal Papaj a přesným zakončením vyhnal hostujícího gólmana na střídačku. Od čtyřiadvacáté minuty tedy olomouckou svatyni strážil Petr Galuška. O chvíli později byli Kohouti blízko prvním gólu. Do úniku se dostal Beier, Homola ale olomouckému útočníkovi zakončení značně znepříjemnil a o zbytek už se postaral gólman Štěpánek.

Krátce nato padl pátý gól Třince. V početní výhodě se do puku opřel obránce Radzienciak, dráhu letu pozměnil Adam Raška a rozvlnil síť za zády Galušky. V závěru třetiny sehrávala přesilovou hru i Olomouc, snížit se ale hostům nepovedlo a do kabin tedy odcházeli mnohem spokojeněji svěřenci trenéra Wojnara.

Po příchodu ze šaten mohl nepříznivý stav snížit Cach, který ale z mezikruží nezamířil přesně. A neuspěl ani Macuh. Olomoucký útočník mohl střílet z prostoru před brankou, puk mu ale ujel do rohu hřiště a bylo po šanci. Radovat se ovšem nemohl ani domácí Plitko, jenž nezakončil přesně po objetí branky.

Ve druhé polovině poslední části se na ledě pořádně přiostřilo a rozhodčí rozdali hned deset trestů. Na skóre se to ale příliš neprojevilo. V čase 55:35 překonal Štěpánka obránce Michal Smutný a zaznamenal tak čestný úspěch Olomouce. Třinec mohl odpovědět hned vzápětí. Najsar dostal namazáno mezi kruhy, Galuška ale předvedl povedený zákrok a puk zachytil.