Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:0, 0:0, 1:4)

logo

HC Oceláři Třinec

Třinec už od první minuty diktoval tempo hry. První velké šance měli na holích Przybyla a Kvasnica, Ovčaří však odolal. Pak Olomouc přežila dvě přesilovky těsně po sobě. Třinec hrozil hlavně bombami Hrachovského od modré a následnými dorážkami, žádná se ale neujala. V polovině třetiny měl výbornou příležitost Kalus, ale špatně trefil přihrávku svou ranou z první. Olomouc pak také konečně vyslala pár pokusů na Loubala. Po Kubově vyloučení měl Třinec další přesilovku, v ní si žádnou šanci nevytvořil.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Kohouti, kteří začali ostřelovat Loubala. Po vyloučení Kuchaře a Irgla si týmy vyzkoušely hru ve čtyřech, více prostoru ale ani jednomu z týmů neprospělo. Únik v polovině zápasu dva na jednoho vyřešil Kalus střelou, Ovčaří vyrazil. Olomouc aktivně ostřelovala Loubala, jejich střelám ale chyběla přesnost a razance. Poté se strhla mela u mantinelu a za potyčku byli vyloučeni Kuba a Raška s Najsarem. První olomoucká přesilovka ale gólem neskončila.

Třetí třetina již gól přinesla, a to hned po dvaceti sekundách. Olomoucký bek pšatně rozehrál zpoza brány, puk přistál na holi Przybyla, ten ho adresoval na druhou stranu Janu Kalusovi, který jej vpálil do odkryté brány. O dvě minuty navýšil vedení hostů svou střelou Jan Poruba. Možnost ke srovnání nabídl Olomouckým Irgl svým faulem. V přesilovce měl ale nejprve velkou šanci z úniku Kaukič, poté nedokázal korigovat stav Podlaha.

V padesáté minutě snížil Dominik Marek a vrátil domácím naději. Olomouc se tlačila za vyrovnáním, ovšem střely jejích hráčů trefovaly pouze Loubala. Po akci Przybyla se k opuštěnému puku v brankovišti dostal Jan Kalus a hostům vrátil pohodlné vedení zavěšením puku do odkryté brány. Olomouc se poté nezmohla na závěrečný tlak, ba naopak. Svůj druhý gól v zápase přidal v poslední minutě také Jan Poruba a určil tak konečný stav utkání.