Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:3)

Piráti Chomutov

logo

2:3

(1:1, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

První práci z obou gólmanů musel předvést hned po dvanácti vteřinách Matoušek, který neměl větší problémy s pokusem domácího Ouřady. Na druhé straně se k první střele Kohoutů dostal Macuh. Běhula taktéž připraven. V první gólové situaci se ale ocitli domácí. Po přihrávce za obránce se sám na branku hnal Daniel Šilar, bohužel pro domácí nedokázal razantně zakončit a Matoušek tak vytáhl zákrok lapačkou. Za necelou minutu mohli vidět diváci na chomutovském stadionu první gól. Byla to Olomouc, která otevřela skóre zápasu. Po chybě chomutovské obrany se řítil v situaci dva na jednoho na Běhulu Dominik Marek, který nic nevymýšlel, vzal jako správný kapitán zodpovědnost na sebe a prostřelil Běhulu ke vzdálenější tyči. Poté si oba týmy vyzkoušeli první přesilovou hru v utkání. Za domácí to po pravé straně zkoušel Chlán, který se drze natlačil až před Matouška, ten byl však pozorný. Na druhé straně dobře pálil Říčka. S jeho tečovanou střelou měl Běhula co dělat, nakonec ji však zkrotil ve své náruči a skóre zápasu se tedy nehnulo. V 17. minutě mohli domácí vyrovnat. Šilar zavezl puk až do brankoviště, ten dlouho ležel poblíž brankové čáry, ale nikdo z domácích se nedostal k zakončení. Piráti srovnali až o necelou minutu později, když Krejčiřík vyhrál souboj u mantinelu, mezi kruhy předložil kotouč Tomovi Polákovi, který střelou pod víko srovnal stav zápasu. Minutu před koncem se ještě v dobré šanci ocitl Buchtela. Jeho střela minula horní tyč jen o milimetry.

Do druhé třetiny znovu jako na začátku první vlétl aktivní Ouřada, kterého ale olomoucká obrana nakonec z nebezpečné pozice zakončit nenechala. V 23. minutě zpoza branky dostal na pravý kruh přihrávku Hajič, zkusil to z voleje, ale zlomil jen hokejku. S rychlou dorážkou poté přispěchal Kulich, jehož ránu musel Matoušek vyrazit betonem. Na druhé straně se po levé straně hnal do útoku Palička, který ještě minulou sezónu oblékal dres Pirátů. Běhula si s jeho zakončením poradil. V 28. minutě neodbytný Ouřada převzal ve středním pásmu puk, objel obránce olomouckých a cpal se do zakončení. Odražený kotouč poslal před branku, kde ho našel Hřebíček. Matoušek ale svůj tým podržel a ránu vyrazil. Po této šanci si trenér olomouckých vyžádal oddechový čas. Ani ten však nepomohl. Hned po jeho skončení totiž domácí udeřili. Střelu Martina Hřebíčka nadzvedl jeden z olomouckých tak nešťastně, že skončila až za zády bezmocného Matouška. Domácím ale vedení moc dlouho nevydrželo. Přesně za minutu byl totiž Marek Husták faulován ve vyložené brankové příležitosti, proto hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Olomoucký forvard jej proměnil střelou mezi betony a srovnal tak stav zápasu. V 35. minutě mohl poslat Kohouty znovu do vedení Podlaha, když se řítil s jedním ze svých spoluhráčů sám na Běhulu. Jeho pokus však skončil nad domácí brankou. V další brankové příležitosti se ocitli opět olomoučtí. Jelínek se po přihrávce Macuha tlačil do zakončení, puk zůstal ležet před brankovou čárou, kde ho ale nejrychleji našli domácí obránci, takže stav po dvou třetinách byl nerozhodný.

Třetí periodu začal velkou příležitostí Palička, který se z mezikruží dral do zakončení. Běhula jeho pokus vyrazil pouze před sebe na hůl Pěchy, jeho rána však skončila pouze na tyči. V 49. minutě mohl poslat domácí do vedení Hřebíček, který našel puk po střele Kopice. Matouškův beton ale přehodit nedokázal. Poté měli domácí výhodu přesilové hry po vyloučení Macuha, ale ať už to byl Chlán, Polák nebo Kopic, ani jeden z nich nenašel nic jiného než hruď hostujícího brankáře. V 56. minutě proto přišel trest ze strany olomouckých. Po zachycení domácí rozehrávky se hnal sám na Běhulu Pavel Tomaník, který zvolil forhendový blafák, po kterém poslal puk za beton brankáře a vsítil vítěznou branku utkání. Poté mohl přidat pojistku v podobě dalšího gólu Smutný, našel ale jen tyč Běhulovy branky. A protože ani Buchtela nepřekonal dvě minuty před koncem v samostatném úniku Matouška, mohli se Kohouti radovat z druhého vítězství nad Piráty v letošní sezóně.