Report ze zápasu OLO vs. NIT (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(1:1, 2:0, 3:1)

logo

HK Nitra

Už v polovině první třetiny se poprvé rozvlnila síť za brankářem, a to za tím olomouckým. Nitra se dostala dokonce ve vlastním oslabení až před Galušku a Jakub Sovel našel přesnou střelou mezírku mezi betony domácího gólmana. Ještě těsně před uplynutím prvních dvaceti minut ale Hanáci srovnali krok se slovenským soupeřem, když po vyhraném buly zamířil přesně Josef Podlaha.

A právě urostlý útočník si už na začátku druhé části připsal druhý přesný zásah, když se po zmatku před brankou nejrychleji zorientoval v klubku hráčů a doklepl puk za nitranského brankáře. Josef Podlaha tak poslal Olomouc poprvé v utkání do vedení.

Necelých pět minut před koncem druhé třetiny vedli Kohouti už o dvě branky. Machálek dobře našel volného Jana Janečka, a ten mířil přesně nad lapačku Glosára. Na začátku třetí třetiny se Kohouti radovali z dalšího gólu. Filip Palička napravil své zaváhání z předchozího trestného střílení a o pár minut později přidal už čtvrtou branku domácích.

O chvíli později však o sobě znovu dala vědět Nitra a Erik Šramatý snížil náskok Kohoutů na pouhé dva góly. V 55. minutě se Filip Palička zapsal do listiny střelců znovu. Tentokrát mířil přesně do šibenice Glosárovy branky. O necelou minutu a půl později udělal po dobré přihrávce Marka definitivní tečku za utkáním Miroslav Kuba.