Report ze zápasu OLO vs. KOM (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(2:0, 1:1, 1:1)

logo

HC Kometa Brno

Starší dorostenci vstoupili do utkání velmi aktivně. Už v osmé minutě se tak radovali z první branky, když Andris před brankou hostujícího strážce svatyně nezazmatkoval a dobře našel Daniela Indráka. Šestnáctiletý forvard pak mířil přesně za záda brněnského brankáře.

O necelých sedm minut později se Kohouti radovali z další branky. I tentokrát se pod ni podepsala první lajna Hanáků, tentokrát ale po tyčce Lišky zametl kotouč do branky Tomáš Andris. Na začátku druhé třetiny vedli domácí už o tři branky, když puk mezi tři tyče branky Jihomoravanů usměrnil David Vosátko.

Ve 27. minutě se štěstí přiklonilo i na stranu Komety, když se kotouč po střele Vašíčka odrazila od plexiskla a zad Mokrého až mezi tři tyče olomoucké branky. Vrátit domácím třígólový náskok pak mohl Indrák, ten ale v těsné blízkosti minul svůj cíl. Na druhé straně pak Hubáček o chvíli později nastřelil tyč.

Neuplynuly ani dvě minuty a konstrukci olomoucké branky rozcinkal i Popelka, který v minulosti chvíli oblékal i dres Kohoutů. Devět minut před koncem Kometa utkání pořádně zdramatizovala, když Hasala vyrazil puk pouze na hokejku Jana Mlčáka, a ten neměl problém poslat kotouč mezi tři tyče.

V úplném závěru utkání si však domácí pojistili výhru čtvrtou brankou, když brněnského brankáře dokázal překonat Daniel Paťava.