Report ze zápasu OLO vs. HBR (6:4)

HC Olomouc

logo

6:4

(2:1, 3:1, 1:2)

logo

BK Havlíčkův Brod

Hosté začali zápas aktivněji, ale chyběly jim vážnější šance, a Olomouc brzy srovnala krok. Do zajímavé pozice se dostali Krátký i Štefka, ale Havlíčkův Brod podržel brankář Rachůnek. O pár minut později dokonce na Krátkého zívala prázdná branka, ale olomoucký útočník šanci trestuhodně promarnil.

Převaha domácí pokračovala i v dalším průběhu první třetiny, ale Rachůnek svůj tým dlouho držel. Poprvé kapituloval až v patnácté minutě, když Daniel Indrák zamířil přesně pod horní tyč. Hosté poté přidali na obrátkách ve snaze o rychlou odpověď a v poslední minutě třetiny se přece jen dočkali poté co před Mokrým tečoval puk Richard Cachnín. Jen o dvacet šest vteřin později ale vrátil domácím vedení David Vosátko.

Druhou třetinu začínali Havlíčkobrodští v početní převaze, kterou se jim ale nepodařilo využít a poté převzali otěže zápasu opět domácí. Ti svou snahu korunovali ve 26. minutě třetí brankou, poté co David Štefka předvedl svůj důraz na brankovišti. Také tentokrát se hosté pokusili o rychlou odpověď a zvýšili důraz, čímž si vynutili další přesilovku, ale opět v ní neuspěli a ve 31. minutě přišel další úder Kohoutů tentokrát z hole Jana Štědrého. Po tomto gólu vystřídal Matěje Rachůnka v brance hostů Dominik Arbelovský.

Impulz hostujícího trenéra zafungoval skvěle a Havlíčkův Brod se o osmasedmdesát vteřin později dočkal snížení. A byl to opět tečující Richard Cachnín, kdo překonal brankáře Mokrého. Radost bruslařského klubu ani tentokrát netrvala dlouho, jen o dvě a půl minuty později vrátil domácím tříbrankové vedení Jiří Krátký.

Pokud chtěli hosté se zápasem něco udělat, potřebovali konečně přeměnit aktivní nástup do třetiny v rychlou branku, a právě to se jim v poslední části podařilo, poté co Marek Tecl využil přesilovou hru. O chvíli později za Mokrým cinkla tyčka, do další dobré šance se dostával Dudycha, ale skóre zůstávalo nezměněné.

Ve 48. minutě si pak Bruslaři zkomplikovali cestu k vyrovnání vyloučením a Olomouc trestala. V nabídnuté přesilové hře se puk dostal k Matěji Kořenkovi, který zamířil přesně pod horní tyč. O chvíli později mohl náskok navýšit ještě Paťava, ale přihrávku od Krátkého nedostal přesně. Šest a půl minuty před koncem se Havlíčkův Brod dotáhl opět na rozdíl dvou branek, tentokrát zásluhou Tomáše Křehlíka, to však bylo ze strany hostů vše a Olomouc si náskok už pohlídala.