Report ze zápasu HBR vs. OLO (2:6)

BK Havlíčkův Brod

logo

2:6

(1:0, 1:1, 0:5)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vlétli lépe olomoučtí, kteří byli nejspíše motivováni předešlým nezdarem na ledě Letňan a chtěli tuto prohru odčinit. Hned ve třetí minutě se Kohouti dostali před branku Rachůnka, ten však jejich tlak ustál. V další akci se ocitl Štědrý, který dvakrát dotíral na domácího gólmana, překonat jej však nedokázal. O pár minut poté se v obrovské šanci ocitl opět Štědrý, ale ani tentokrát si tváří v tvář na maskovaného muže Brodu nepřišel. V desáté minutě už Olomouc branky docílila, jenže hlavní rozhodčí ji nemohl uznat z důvodu úmyslného kopnutí, takže se stále pokračovalo za bezbrankového stavu. Rachůnek vytáhl další skvěly zákrok v 15. minutě, když se dokázal rychle přemístit proti nebezpečnému pokusu Kořenka. O minutu později proto přišel pro Olomouc trest. Dudek sebral kotouč u levého mantinelu, natlačil se k levému kruhu, odkud vypálil na Hasalu, jenž jeho pokus vykopl ale u puku byl nejrychleji Jakub Petržilka, jenž bekhendovým zakončením poslal Brod do vedení. I když měla Olomouc poměrně dost šancí, domácí brankář Rachůnek se překonat nenechal a právě díky němu se odcházelo do kabin po první třetině za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhé třetině měli první šanci domácí. Konkrétně to byl Vaňous, který se dostal až před Hasalu, ten si však s jeho pokusem poradil. Na druhé straně dostal perfektní pas Kořenek. Toho však v poslední chvíli v zakončení vyrušil jeden z bránících hráčů. V 29. minutě domácí navýšili stav. Kohout vyhrál buly na Petržilku, který se nerozpakoval a okamžitě pálil na Hasalu. Ten puk pouze vyrazil před sebe a nejrychleji u něj byl Pavel Dudek, který jej doklepl do sítě. Aktivnější Olomouc se však dlouho se stavem 0:2 nesmířila. V 32. minutě Indrák uvolnil z trestné lavice vracejícího se Matěje Kořenka, který poprvé v zápase překonal Rachůnka a snížil na rozdíl jediné branky. O minutu později mohli Kohouti dokonce vyrovnat, ale střela jednoho z útočníků Mory skončila pouze na břevně Rachůnkovy branky.

Do třetí třetiny Kohouti vlétli s nebývalým elánem a pěti góly naprosto převrátili zápas na svojí stranu. Vyrovnat mohl hned z kraje třetí třetiny Indrák, trefil ale jen tyč domácí svatyně. O pár chvil později však už bylo srovnáno, když po hrubici v domácí obraně prostřelil Rachůnka David Štefka. Za dvě minuty už dokonce olomoučtí odskočili na rozdíl jedné branky, když znovu David Štefka dokázal jemnou tečí Krátkého střely překonat Rachůnka. Skvělou desetiminutovku třetí třetiny korunoval další brankou David Štefka, který dostal od Indráka perfektní pas a zkompletoval tak svůj hattrick. V 51. minutě už to bylo o tři branky, když olomoucký tlak využil Tobiáš Handl. Ten si našel odražený puk před Rachůnkem a dostal jej za jeho záda. Po této brance byl domácí brankář i přes svůj skvělý výkon v první polovině utkání vystřídán. Tři minuty před koncem to domácí zkoušeli bez brankáře ale Olomouc si zápas pohlídala a necelou minutu před koncem dal konečnou podobu výsledku gólem do prázdné branky Daniel Indrák.