Report ze zápasu HAV vs. OLO (3:4)

AZ Heimstaden Havířov

logo

3:4

(0:2, 1:0, 2:2)

logo

HC Olomouc

Oba týmy vlétly do zápasu s velkou chutí, což mělo za následek gólovou šanci ze startu třetiny na obou stranách. Nejprve měl Juhász z ideální pozice v mezikruží hned dvě možnosti zakončení, ale nejprve nepropálil Mokrého a pak byl zblokován olomouckou obranou. O pár vteřin později se Štefka po rychlém brejku zjevil zcela sám před Dufkem, nejproduktivnějšímu Hanákovi ale blafák nevyšel a skončil v leže za brankou. O další šance první třetiny se postarali domácí. Po pěkné kombinaci v útočném pásmu doléhali na Mokrého Bambula s Žídkem. Hostující gólman ale první gól zápasu nepřipustil. Za necelou minutu Bochnak našel v útočném pásmu osamoceného Žídka, ten ale bohužel pro domácí svou bombou netrefil bránu. V polovině první třetiny mohl skóre otevřít Juhász, který se ocitl sám tváří v tvář Mokrému. Ten však i tentokrát puk za svá záda nepustil. Proto to byli Hanáci, kteří se jak první radovali ze vstřelené branky. V přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe zakončení Tobiáš Handl, který z levé strany vymetl šibenice Dufkovy branky. Dvě minuty před koncem dostal domácí Bochnak menší trest za hrubost a Kohouti nabídnutou přesilovou hru využili. I když se havířovští bránili bez větších obtíží, půl minuty před koncem první části Dominik Liška šikovně tečoval Hlaváčovu střelu od modré a bylo to o dvě branky.

Druhou třetinu začali Hanáci vcelku nedisciplinovaně. Nejdříve dostal Indrák z kraje třetiny dvě minuty za sekání, poté v 24. minutě putovali krátce po sobě na trestnou lavici Mader s Kleslou a domácí měli dlouho početní výhodu dvou hráčů v poli. Za zmínku stojí pouze nebezpečná dorážka Janečka na brankovišti, s kterou si ale Mokrý dokázal poradit. Na druhé straně se blýskl Dufek proti Andrisovi, jehož střelu dokázal vytěsnit levým betonem. V polovině utkání měli domácí na hokejce dvě tutové šance. Nejdříve Žídek vybojoval puk dobrým napadáním pro Bambulu, ten ale na Mokrého opět nevyzrál. Poté Ševěček s Juhászem jeli sami na jediného obránce, zakončení vyšlo na druhého jmenovaného, ale Mokrý ani v leže puk za svá záda nepustil a držel Olomouc stále ve vedení. V 37. minutě už ale kapituloval. Hned po buly se ujmul střely Vojtěch Pindela a ta propadla až za záda Mokrého. Minutu před koncem třetiny podržel domácí skvělým zákrokem lapačkou Dufka, a tak druhá třetina skončila jednobrankovým rozdílem pro Olomouc.

Třetí část přinesla vyrovnání. Po půl minutě hry při hře 4 na 4 se dostali domácí do přečíslení dvou na jednoho a Ernest Bochnak srovnal bombou do šibenice na 2:2. Domácí se ale z vyrovnávající branky radovali ani ne minutu. Daniel Indrák totiž v oslabení pláchl havířovské obraně a střelou mezi betony překonal i Dufku v bráně. V 45. minutě mohli Hanáci odskočit znovu do dvoubrankového vedení. Nejdříve se hned po buly dostal do gólové šance Kalač, o minutu později se na brankovišti snažili dostat puk za Dufkova záda Indrák s Liškou, domácí gólman ale v obou situacích puk za svá záda nepustil a držel domácí stále ve hře. Deset minut před koncem zápasu se podařilo domácím vyrovnat. Vojtěch Ševěček dostal přihrávku do druhé vlny a přesnou střelou k levé tyči překonal Mokrého. Jenže bohužel pro havířovské se opakovala stejná situace, jako na začátku třetí periody. Ani ne minutu po vyrovnávajícím gólu totiž opět inkasovali. Nenápadná střela Daniela Paťavy od pravého mantinelu si našla cestu až za záda Dufky. Domácí se snažili o vyrovnání. V 57. minutě se pěkně prokombinovali do přečíslení dvou na jednoho Hilšer s Bochnakem, poloodkrytou branku však netrefili. Na druhé straně mohl přidat pojistku Indrák, Dufek si ale místo u své pravé tyče pohlídal. Domácí to poté zkoušeli bez brankáře. Recept na Mokrého však nenašli a tak si Kohouti i přes vyhrocenější závěr zápasu mohli připsat další výhru v nadstavbové části.