Report ze zápasu TRI vs. OLO (2:1)

HC Oceláři Třinec

logo

2:1

(1:0, 0:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Skóre zápasu otevřel hned v první minutě třinecký Jan Kalus, který tváří v tvář Ovčařimu nezaváhal a poslal domácí do vedení. Poté dostal Janků nabito na modrou čáru, Loubal ale na kotouč dobře viděl a zachytil jej na své hrudi. O pár minut později se na druhé straně v dobré šanci ocitl Przybyla. Ovčaři ale Hanáky podržel a puk zachytil do lapačky. V desáté minutě se po chybě v třinecké rozehrávce v mezikruží ocitl osamocený Tomaník. Loubal ale předvedl efektivní zákrok a podržel domácí. O minutu později se v další dobré akci ocitl aktivní Przybyla, ani napodruhé ale tváří v tvář Ovčařimu neuspěl. Ani přísloví "do třetice všeho dobrého" třineckému útočníkovi nepomohlo. V 15. minutě předvedl parádní individuální akci a prokličkoval se až k Ovčařimu. Jeho pokus ale zastavila branková konstrukce, takže olomoucký gólman v tomto mini souboji vyšel i napotřetí vítězně. Do kabin se tedy odcházelo s jednobrankovým rozdílem.

Druhou periodu začal skákavým nahozením na Loubala Palička. Třinecký gólman si ale s nepříjemným lobem olomouckého forvarda nakonec poradil. Kuba to posléze zkoušel podobně jako jeho spoluhráč, nikdo z Hanáků se však k dorážce nedostal, a proto třinecká obrana uklidila kotouč do bezpečí. V 31. minutě mohl srovnat olomoucký Paťava. Puk do odkryté klece se mu ale dostat nepodařilo. Na druhé straně se do nebezpečné pozice dostal Kalus, z blízkosti branky puk do sítě neusměrnil. O minutu později to byli opět Kohouti, kteří zahrozili. Konkrétně Palička, který se hnal do brejku. Loubal ale stačil zakročit a zabránil Hanákům ve srovnání skóre. V 34. minutě se v další velké šanci ocitl Przybyla, tomu však štěstí v tomto zápase nakloněno nebylo, a proto Ovčaři podržel Hanáky skvělým zákrokem. Ke konci druhé třetiny se po závaru ocitl Loubal mimo svou branku. Olomouc ale této možnosti nevyužila. O pár vteřin později už ale Hanáci srovnali. Prosadil se Pavel Tomaník, který se natlačil až před Loubala, kterého vymíchal a poté zakončil do prázdné branky.

Na začátku třetí periody měli Hanáci výhodu přesilové hry, třinecká obrana však jejich nápor zvládla celkem bez obtíží. Ve 48. minutě se tlačili do zakončení olomoucký Holiš, jehož střela skončila po dobrém zákroku Loubala v síti a Beier, který se dral drze do zakončení. Jeho ne příliš prudká střela ale Loubala moc neohrozila. V polovině poslední části to byli proto domácí, kteří vsítili vítěznou branku. Z pravého mantinelu nahodil kotouč na Ovčařiho Jakub Adámek a jelikož olomoucký gólman měl zakrytý výhled, střela prošla až do sítě. Po tomto gólu byli domácí aktivnější, ale výborný Ovčaři v bráně držel Hanáky stále ve hře. V 56. minutě se mezi kruhy ve výborné pozici ocitl Indrák, který mohl srovnat. Branku soupeře však přestřelil. O minutu později přišla pro Hanáky komplikace, když po útočném faulu šel odpykat dvě minuty za podražení na trestnou lavici Macuh. Místo toho, aby Olomouc útočila, musela se bránit. Po úspěšně zvládnutém oslabení se ještě Hanáci vrhli do útoku. Ten si ale domácí obrana pohlídala a tak se třinečtí mohli radovat z třetí výhry nad Olomoucí v sezóně.