Report ze zápasu OLO vs. CEB (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

logo

Banes Motor České Budějovice

Kohouti vstoupili do utkání tou správnou bruslí. Už první formace se v prvních vteřinách dostala do útočného pásma, vyzrát na hostujícího brankáře se jí ale nepodařilo. Co se však nepovedlo při prvním střídání, povedlo se ve druhém. Elitní útok Kohoutů si trochu protáhl střídání a Michal Matiaško nakonec dokázal zblízka najít skulinku ve Svobodově výstroji.

Ve 14. minutě měli hosté velké štěstí. Ludvík Rutar jen tak nahodil kotouč na českobudějovickou branku a spěchal střídat. Svoboda se rozhodl vyjet rozehrávat, u puku byl ale dřív Matúš hlaváč, který z pravé strany jen těsně minul úplně prázdnou branku hostů. Hned na začátku prostřední části se na olomouckou branku hnal Pouzar, toho ale stačil na poslední chvíli obrat o puk vracející se Vosátko.

Na druhé straně pak mohl využít chybné přihrávky hostů Klesla, když se mu kotouč odrazil přímo na hůl, olomoucký obránce se ale nakonec až ke střele na branku nedostal. Ve dvacáté páté minutě se ale Kohouti přece jen radovali z dalšího gólu, když zafungovala spolupráce bratranců Josefa Podlahy a Davida Štefky, který poslal puk přesně za záda Svobody.

Chvíli po polovině utkání vyvezl kotouč do útoku Egert a ještě hledal Pouzara, ten ale z těsné blízkosti trefil jen připraveného Mokrého. O pár minut později se Motor na dlouho usadil před olomouckou brankou a Hanáky držel pod tlakem. A to se mu také vyplatilo, z těsné blízkosti totiž dokázal doklepnout kotouč za Mokrého Jakub Čížek a snížit náskok domácích.

O tři minuty později bylo srovnáno. Českým Budějovicím se sice nepovedlo využít nabídnutou přesilovku, chvíli po vypršení Štefkova trestu ale dokázal nasměrovat kotouč za olomouckého brankáře Vojtěch Krcho. Hned na začátku třetí třetiny pak ujel hostující obraně po pravé straně Ministr, kterého ještě stíhal jeden z vracejících se hráčů. Olomoucká osmaosmdesátka to zkusila zblízka bekhendem, Svoboda byl ale připravený.

Ve 48. minutě se ve středním pásmu dostal k puku Horký, který si před modrou čárou ještě srovnal puk a zkusil překvapit hostujícího brankáře, ten ale jeho střelu dobře viděl. Devět minut před koncem základní hrací doby znovu zahrozil Horký, který vyrazil do útoku, před posledním bránícím hráčem si šikovně stáhl puk a zkoušel to z levé strany. Ani tentokrát ale Svobodu přelstít nedokázal.

Jen pár minut před koncem ujel Motoru Matiaško, tváří v tvář hostujícímu brankáři ale trefil jen jeho chrániče. Rozhodnout tak muselo prodloužení, ve kterém už po padesáti šesti vteřinách vystřelil Kohoutům bonusový bod kapitán David Kalač.