Report ze zápasu OLO vs. PCE (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(1:0, 0:1, 0:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Hned na začátku první třetiny si Kohouti mohli vyzkoušet své přesilovkové dovednosti. Pardubický strážce svatyně ale nakonec puk ze sítě lovit nemusel. Naopak chvíli po uplynutí početní výhody domácích, putoval na trestnou lavici Jaroměřský. Právě to ale trochu paradoxně Hanákům pomohlo. K puku se ve vlastním oslabení dostal Lukáš Klimek, který dokázal najít skulinku ve výstroji Kacetla.

Rozhodčí Klimkovu branku dlouho konzultovali se svými kolegy u videa, gól olomouckého útočníka nakonec uznali a Kohouti se tak mohli radovat z těsného náskoku. Úvod prostřední části hrál do karet hostujícímu hráčům. Už ve druhé minutě druhé třetiny dokázal střelou z vrcholu levého kruhu překonat Konráda Johan Harju, který tak srovnal krok s Olomoucí.

V dalších minátách padalo více trestů než gólů, a to hlavně na straně Pardubic. Východočeskou nedisciplinovanost ale domácí potrestat nedokázali. Těsně před koncem prostřední části předvedli hezkou akci Lukášové Nahodil a Klimek, olomoučtí útočníci ale puk za záda Kacetla dostat nedokázali. Úspěšnější pak nebyl ani dorážející Jan Švrček, po jehož střele schoval hostující brankář puk v lapačce.

Začátek třetí třetiny znovu zvládli lépe hosté, když už ve 43. minutě rozvlnil síť za Konrádem Radoslav Tybor a přidal druhou pardubickou branku. Jen o půl minuty později měl velkou šanci na hokejce Jan Káňa, olomoucký forvard ale z bezprostřední blízkosti minul branku hostů. Olomoučtí to ještě v posledních minutách zkusili v šesti, Kacetl ale puk za svá záda nepustil a těsný náskok Dynama dokázal udržet.