Report ze zápasu OLO vs. CEB (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(2:0, 1:1, 0:1)

logo

Banes Motor České Budějovice

Hanáci v 35. kole TELH předvedli jeden z nejlepších vstupů do zápasu v letošní sezóně. Na sklonku 4. minuty využil Jan Káňa špatné rozehrávky soupeře a nabídl kotouč Lukáši Nahodilovi, který si najel na mezikruží a trefil se přesně do pravého růžku Čiliakovy brány. O dvacet vteřin později se domácí radovali podruhé, tentokrát doklepl odražený kotouč po Ostřížkově ráně Petr Kolouch.

V 7. minutě se Jihočeši dostali do své první větší šance. Závar před olomouckou bránou nevěstil nic dobrého, domácí obrana se ale stihla zorientovat rychleji než soupeř a odklidila kotouč do bezpečí. Perné chvilky zažila Olomouc v závěru první třetiny, kdy si nepohlídala počet hráčů na ledě a rozhodčí ji poslal do čtyř. Po pěkné souhře soupeře byl blízko snížení Přikryl, ale v rozhodující chvíli mu sklouzl kotouč z čepele.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe hostům, už po 54 vteřinách hry snížil René Vydarený. O chvíli později se do samostatného úniku dostal Matej Toman, tentokrát ale Konrád skryl kotouč ve své výstroji. Na druhé straně se v dobré střelecké pozici ocitl Tomeček, ani v tomto případě se ale skóre neměnilo. Domácí celek to ale nemuselo příliš mrzet, v čase 29:17 se prosadil Jan Káňa a poslal Olomouc zpátky do dvoubrankového vedení. Následně měli domácí k dispozici přesilovou hru, tu se jim ale využít nepodařilo. V 35. minutě se opět před Čiliaka dostal Tomeček, který se pokoušel brankáře Motoru přehodit, bránu ale trefit nedokázal.

Také na začátku třetí třetiny byl ve vzduchu cítit gól, Čiliak si po střele jednoho z olomouckých hokejistů vůbec nebyl jist tím, kde se nachází kotouč, naštěstí pro něj se černá pryž odrazila od tyčky. V 53. minutě hosté ještě zdramatizovali zápas, dokázali využít svého tlaku na soupeře a zásluhou Martina Beránka snížili na nejtěsnější rozdíl. Jihočeši v závěru třetí třetiny odvolali brankáře, k vyrovnání to však nevedlo a tři body zůstaly na domácím ledě.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Výborně jsme začali. Myslím, že jsme celý zápas hráli dobře. Samozřemě chyby jsme udělali. Myslím, že jsme měli využít čance, které jsme si vytvořili a být produktivnější. Vítězství 3:2 se počítá, máme 3 body, jsme spokojeni.